Чи варто їхати у Карпати в негоду і яка ситуація у Славському

19175 0
Усі канатні дороги і підйомники у Славському, як от на горах Погар, Тростян, Захар Беркут працюють. Їх контролюють рятувальники.
Фото: Відділ туризму та комунікацій селища Славське

Фото: Відділ туризму та комунікацій селища Славське

Проблемних ділянок на дорогах по трасі Київ – Чоп у напрямку до Славського немає. Доїзд тут безпечний і контрольований, проте любителям гір у найближчі дні все ж радять утриматися від поїздок, а особливо від підйому на вершини. Про це Тvoemisto.tv розповіла керівниця відділу туризму та комунікації Славської селищної громади Ольга Безушко.

Читайте також: Гайда на лижі! Різноманітні гірськолижні курорти неподалік Львова: умови, ціни

За її словами, через складні погодні умови цими вихідними у Славське краще їхати, щоб насолодитися природою Карпат, погуляти містом чи випити теплого чаю біля каміну, але не ходити у гори.

«Із доїздом у Славське проблем немає – дорога асфальтна, її розчищають та підсипають комунальники і Укравтодору, і наші місцеві зранку та ввечері. Доїзд є безпечний і контрольований. Та й снігу у нас не так багато, як у Львові. Зате туман, тож підніматися у гори не радимо», – каже Ольга Безушко.

Усі канатні дороги і підйомники у Славському, як-от на горах Погар, Тростян, Захар Беркут працюють. Їх контролюють рятувальники та внутрішні патрулі. Відкриті й усі витяги, траси, бейбі-ліфти.

Оскільки цілком ймовірно, що кількість бажаючих податися в гори на цих вихідних побільшає, Оля Безушко радить усім подбати про безпеку.

Читайте також: Львів’ян попереджають про значну сніголавинну небезпеку в горах

«На трасі Київ – Чоп і в напрямку з’їзду з головної траси Київ – Чоп до Славського працює снігоприбиральна техніка. У повній готовності й рятувальники. Наразі, наскільки нам відомо, проблемних моментів не виникало», – додала Ольга Безушко.

Читайте також: Льодяний дощ і сніжна крупа. Чим синоптики пояснюють погодні аномалії у Львові

Утриматися від підйому у гори в такі складні метеоумови радять й рятувальники. Як зазначив Тvoemisto.tv речник ГУ ДСНС у Львівській області Віталій Туровцев, на вихідних синоптики знову прогнозують велику кількість опадів у вигляді снігу, тому водіям та відпочивальникам варто бути вкрай обережними.

«Якщо вирушаєте у гори на власному транспорті, варто зважати на саму дорогу, підготовку водія і чи авто зможе подолати таку дорогу у горах, в тому числі снігові замети. Уже на місцях радимо також утриматися від підйому у гори», – каже Віталій Туровцев.

За його словами, наразі розгортати мобільних пунктів обігріву на трасах в напрямку до Славського потреби немає. Складних перевалів у межах дороги також нема.

«Усі дороги проїзні, рух забезпечений. Наших цілодобових чергувань чи мобільних пунктів обігріву не потрібно», – додав він.

Нагадаємо, що на Львівщині прогнозують ще додаткових 30 сантиметрів снігу. Через погіршення погодних умов на території Львівщини органи управління та сили цивільного захисту перевели до функціонування у режимі підвищеної готовності. Патрульна поліція Львівщини залучила через погодні умови додаткові сили для безпеки дорожнього руху. Тож, на дороги Львова та Львівщини виїхали 152 поліцейських. Мешканці можуть звертатися до диспетчера Служби автомобільних доріг у Львівській області – 067 370 80 67 (цілодобово). 

Ольга Шведа

Фото надав відділ туризму та комунікації Славської селищної громади  


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!