Чим може пишатися Львів із часів Незалежності? Пам’ятники. Результати опитування

3253 0
На інтернет-порталі Tvoemisto.tv завершили опитування «Чим може пишатися Львів із часів Незалежності?» в контексті розвитку міста та архітектури. Для голосування було обрано нерепрезентативну вибірку пам’ятників, зведених у часі незалежної України у Львові.
фото: iloveukraine.com.ua, vtrsoft.lviv.ua,oblrada.lviv.ua

фото: iloveukraine.com.ua, vtrsoft.lviv.ua,oblrada.lviv.ua

За результатами голосування, серед пам’ятників, якими варто пишатися львів’янам: на першому місці – пам’ятник Данилові Галицькому (47 голосів), на другому – пам’ятник Тарасові Шевченку (30), на третьому – пам’ятник Митрополитові Андрею Шептицькому (20), на четвертому – пам’ятник Іванові Павлу II (8), на п’ятому – пам’ятник Степанові Бандері (7).

 

Думка експерта

У коментарі для Tvoemisto.tv головний архітектор Львова Юліан Чаплінський розповів, що за роки Незалежності дуже важливими об’єктами для міста стали церква на Сихові авторства Радослава Жука, церква на вул. Симоненка – Володимира Великого. «Як на мене це приклади хорошої сучасної архітектури, виконані в рамках обмеженого бюджету, – зазначив Юліан Чаплінський". 

Львовознавець та екскурсовод Іван Радковець:  «… Щодо пам'ятників: то немає кращих чи гірших. Є просто добра або погана робота скульпторів та архітекторів. Тому хотів би відзначити роботи Сергія Олешка (Швейк, Дровняк, Івасюк тощо)…»

«Встановлення пам’ятника Шептицькому – це історія боротьби, – вважає співвласник Холдингу емоцій !FEST Андрій Худо. – Боротьби за свою свободу, історію, церковну та національну ідентичність. Наша боротьба триває! Додав би ще пам’ятник Леопольду фон Захер-Мазоху – відомий у всьому світі письменник і засновник мазохізму народився у Львові. Саме у Львові постав перший в світі пам'ятник Мазоху».


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!