Covid-19 у школах Львівщини та бомбардувальники США над Кримом. Головне за минулу добу

2389 0
Усе, на що ви могли не звернути увагу або проспати.
Фото: Eliott Reyna for unsplash

Фото: Eliott Reyna for unsplash

Covid-19 – Головне. Міносвіти оприлюднило рекомендації для закладів фахової передвищої та вищої освіти на випадок виявлення хворих на Covid-19, у гуртожитках радить передбачити ізолятори.

Територію студмістечка Українського католицького університету у Львові закрили на карантин. Туди можуть потрапити лише студенти та працівники. Це пояснюють небезпекою поширення Covid-19.

Читайте також: Що прийняла Верховна Рада і чому в реальності зарплати для науковців не зміняться

У Львові до навчального процесу не приступили 36 педагогів, в яких діагностували коронавірус. Також станом на 3 вересня у львіських школах 15 учнів не вийшли на навчання через хворобу.

У Львівській області дві школи проводять дистанційне навчання через Covid-19. Зокрема, школа №1 у Ходорові та ще одна – у Сколівському районі.

У Львові та у Львівській області з початку пандемії коронавірусу станом на 2 вересня заразився 1 781 медик, із яких 23 – померли. 

Патріарх Філарет захворів на коронавірусну хворобу і перебуває у лікарні.

Попри потрапляння до «червоної» зони, у Тернополі не посилюватимуть карантин. Із 7 вересня поїзди «Укрзалізниці» знову у цьому місті пасажирів не братимуть.

Читайте також: Не втратити клієнта. Чи справді аптеки під час карантину мають шалені прибутки

Швейцарія додала Україну у список держав, після прибуття з яких необхідно пройти 10-денний карантин.

ВООЗ не очікує широкомасштабних щеплень проти Covid-19 до середини 2021 року.

Коронавірус – Львів – Київ. На Львівщині Covid-19 зафіксували у 196 осіб (209 – напередодні). Разом 15 312. Одужало – 4 683 (плюс 43), померло – 434 (11 – за добу).

Усього проведено 1 248 ПЛР-тестів. У холодильнику залишаються 1 882 проб.

В Україні Covid-19 виявлено у 2 723 осіб (2 430 за попередню добу). Загальна кількість 130 951 пацієнтів. Одужало – 60 613 (плюс 937), померло – 2 761 особи (плюс 51).

Перелік антилідерів не змінився: Львівщина – 15 312 (деталі – дивися вище), далі Київ – 14 471 осіб (плюс 319), Чернівецька – 10 786 (+ 162) та Харківська – 10 312 (+ 371 осіб) області.

Найбільшу кількість випадків Covid-19 за добу виявили в Харківській (371) та Одеській (225) областях і в Києві (319).

Зеленський – Шмигаль – Шахтарі. Президент Зеленський призначив членом комісії з питань координації євроатлантичної інтеграції голову Державної судової адміністрації Холоднюка, якого разом із суддями ОАСК підозрюють у створенні злочинної організації.

Читайте також: МОЗ оновило список країн «червоної» та «зеленої» зон за поширенням Covid-19

Нардепа Гео Лероса, який публічно обізвав президента Зеленського, викликали на допит до ДБР у справі про нібито ухилення від сплати податків.

49% українців заявили, що не довіряють президенту Зеленському, а довіряють – 44,4% громадян.

Прем’єр Шмигаль не бачить проблеми у тому, щоб призначати стипендії науковцям та освітянам до Дня працівника освіти, у тому числі й батькові чинного президента.

Біля Львівської ОДА протестували гірники шахти «Надія» та їх родини. Вони обурені тим, що вже пів року не отримують зарплату, загальний борг якої сягає 50 млн грн.

Лукашенко – Путін. Кандидат в президенти Білорусі Тихановська у Раді Безпеки ООН заявила, що країні потрібна допомога. «Нація не повинна бути заручником однієї людини, який вчепився у владу».

ЄС планує запровадити санкції проти Білорусі, але у санкційному списку не буде Лукашенка, який виконує обов’язки президента країни. Проти включення – Німеччина, Франція і Італія.

Читайте також: Львівська міськрада хоче позичити 3 мільйони євро на облаштування 10-ти трамваїв під низькопідлогові

Пресслужба в. о. президента Білорусі Лукашенка опублікувала аудіозапис розмови нібито між Німеччиною та Польшею про отруєння російського опозиціонера Навального. Через переклад саму розмову не чути та оригінальні слова розібрати неможливо.

Отруєння Навального. Генсек НАТО Столтенберг заявив, що у Альянсу немає сумнівів у доказах Берліна про отруєння опозиціонера Навального на території РФ. Понад 100 депутатів Європарламенту закликають ЄС покарати санкціями осіб, причетних до атак проти опозиційних діячів у Росії.

Глава МВС Росії Колокольцев вважає, що в ситуації з Навальним немає криміналу.

США – Угорщина. Два стратегічних бомбардувальники США В-52 у п’ятницю прилетіли до адмінмежі з тимчасово окупованим Кримом. Командування ВПС США в Європі пояснило, що таким чином були проведені важливі навчання з інтеграції із українськими винищувачами.

Читайте також: Як може виглядати Поморянський замок та парк біля нього після реконструкції. Візуалізація

Україна заборонила в’їзд на Закарпаття держсекретарю Угорщини з питань нацполітики Арпаду Потапі, що хотів взяти участь у відкритті відремонтованої школи.

Гарного Вам дня!



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!