Covid-щеплення на Львівщині вже отримали понад 250 дітей

1460 0
Поки що вакцинація від Covid-19 стосується лише тих дітей, які виїжджають за кордон на навчання або мають хронічні недуги.
Фото: pravda.com.ua

Фото: pravda.com.ua

Починаючи від серпня, коли на Львівщині почали робити щеплення від Covid-19 дітям, і станом на початок цього тижня, в області вже провакцинували більше 250 дітей віком від 12 років. Про це у коментарі Тvoemisto.tv розповіла експертка з епідеміології департаменту охорони здоров'я ЛОДА Оксана Пушкарьова.

Читайте також: У школах Львова вчителям та учням проведуть тест-скринінг на Covid-19. Оновлено

За її словами, поки що вакцинація від Covid-19 стосується лише тих дітей, які виїжджають за кордон на навчання або мають хронічні недуги – цукровий діабет, онкологію, бронхіальну астму.

«На Львівщині від коронавірусної хвороби щеплення зробили 261 дитині. Це діти від 12 років і старші, які мають хронічні недуги і це підтверджено медичним висновком або їдуть за кордон на навчання», – каже Оксана Пушкарьова.

Для дітей від 12 років застосовують вакцину Comirnaty/Pfizer. Як наголосила експертка з епідеміології, спочатку вакцинацію для дітей проводили лише у Львівському обласному діагностичному центрі. Відтепер це можна зробити у будь-якому пункті вакцинації, але потрібен медичний висновок лікаря.

«Для проходження вакцинації дітей потрібна довідка від сімейного або лікуючого лікаря, де є висновок, що дитина потребує вакцинації (є супутні патології, хронічні захворювання або підтверджені документи, які засвідчують, що дитина їде навчатися за кордон), не має протипоказів і їй рекомендовано провести щеплення. Довідку потрібно буде пред’явити під час вакцинації», – каже Оксана Пушкарьова.

Читайте також: Львівщина – на третьому місці за кількістю захворювань на Сovid. Статистика

Нагадаємо, першими серед дітей, хто отримав щеплення від Covid-19, на Львівщині стали пацієнти Західноукраїнського спеціалізованого дитячого медичного центру. Захистити від Covid-19 найбільш вразливих дітей надзвичайно важливо. Через наявність у них супутньої патології, як, наприклад, бронхіальна астма, цукровий діабет, онкологічні захворювання у дітей високий ризик важкого перебігу та розвитку ускладнень від коронавірусу, а вакцинація якраз може від цього вберегти.

Ольга Шведа


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!