Данія і Німеччина відкривають кордони для українців

1306 0
Німеччина вже була відкрита для повністю вакцинованих українців, а зараз, згідно з рекомендацією Ради ЄС, скасовують всі обмеження на в’їзд.
фото: mnen.tk

фото: mnen.tk

Данія відкриває кордони для всіх типів подорожей українців від сьогодні, 17 липня, за умови  негативного тесту на коронавірус. Про це повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в себе у Твіттері.

«Данія відкривається для всіх типів подорожей українців вже 17 липня з 16:00. Безвіз як у старі добрі часи», – йдеться в повдіомленні.

За його словами, в’їзд в Данію можливий зі свіжим негативним тестом на Covid-19 (ПЛР або тестом на антиген) і також по прибуттю. Якщо подорож відбувається літаком, то другий тест можна здати безкоштовно одразу в аеропорту.

Читайте також: Куди українці торік виїжджали найчастіше. Список країн 

Окрім цього, із 18 липня свій кордон для резидентів України відкриває й Німеччина.

«Вона же була відкрита з червня для повністю вакцинованих українців. А вже з 18 липня, згідно з рекомендацією Ради ЄС, скасовує всі обмеження на в’їзд з України. На в’їзді: негативний тест або свідоцтво повної вакцинації чи одужання», – додав міністр.

Нагадаємо, що 15 липня ЄС оновив перелік країн, для громадян якихрекомендували скасувати тимчасові обмеження на поїздки в Євросоюз. У списку є й Україна.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!