Давнє єврейське кладовище у Львові: перспектива збереження

3188 0
Львів має думати над тим, аби зберегти давнє єврейське кладовище, на місці якого зараз функціонує ринок. «Це місце має бути меморіалом чи принаймні територією де нема бути торгівлі», – сказала в ефірі Tvoemisto.tv начальник управління охорони історичного середовища Львівської міської ради Лілія Онищенко.

 

Зазначимо, на місці давнього єврейського кладовища, що біля вулиці Раппопорта у Львові діє кілька ринків, зокрема, «Краківський ринок» і «Новий ринок».

«На ринку працюють тисячі людей, тому, очевидно, що їх неможливо позбавити місце праці в один день. Але місто повинно про це думати над тим, що ця територія не повинна бути ринком. Біля самої лікарні (що на вулиці Раппопорта, – ред.), де не торгують, ми зберігаємо ті надгробні плити, що вціліли, аби їх не втратити. До речі, раніше був розроблений проект меморіального комплексу кладовища», – розповіла чиновниця.

Аби меморіал у майбутньому з’явився на місці кладовища, на ділянці не варто надавати будь-яку землю в користування чи нерухомість у власність, переконана Лілія Онищенко.

Нагадаємо, 2012 року об’єднання рабинів зі США звернулись із проханням відновити у Львові єврейський цвинтар, перенісши з його території «Краківський ринок».

Читайте також: Онищенко: Львову потрібен мораторій на нові пам’ятники


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!