Де і коли у Львові відкриють Музей науки. Фото

5264 0
Музей майбутнього планують відкрити цього року.
Фото: Tech StartUp School

Фото: Tech StartUp School

У Львові відкриють «Музей науки» на вулиці Січових Стрільців, 7 у будинку колишнього Коледжу інфокомунікацій. Музей розташовуватиметься на перших двох поверхах. Про це Тvoemisto.tv розповів засновник Tech StartUp School Назар Подольчак.

Музей відкриють у межах проєкту «Велике будівництво». Також до цього долучилася «Львівська політехніка» та меценати. На сьогодні в музеї вже почали ремонтні роботи, дизайнери працюють над оформленням.

Музей науки у Києві

Також визначили та замовили експонати для музею. На їх придбання потрібно близько 8-ми мільйонів гривень.

Це буде музей для дітей початкової та середньої школи. Там буде 4 типи експонатів: «Людина і світ», «Фізика», «Робототехніка» та «Альтернативні джерела енергії», розповідає Назар Подольчак.

Тут будуть лабораторії, де проводитимуть досліди в галузі фізики, робототехніки, інформаційних технологій тощо. Половина експозиції буде пересувною, щоб до неї мали доступ діти з усієї області.

Сама будівля на вулиці Січових Стрільців, 7 є триповерховою та має гарні вітражі.

За словами голови Львівської ОДА Максима Козицького, музей мав би запрацювати на вулиці Січових Стрільців у Львові до кінця цього року.

 

Довідка:

Перший «Музей науки Малої академії наук України» відкрили у Києві у жовтні 2020 року. Цьогоріч планують відкрити такі ж музеї у Львові та Маріуполі. Реалізація цього проєкту відбувається на базі Tech StartUp School, яка займається створенням комфортного середовища для реалізації різних ідей та стартапів. Вони пропонують можливість зустрічі з професіоналами різних галузей, майстер-класи, треніги, лекції, а також простір для інноваційного розвитку. Завдяки Tech StartUp School можна розробити власну бізнес-модель, набути корисних навчичок у сфері створення стартапів, а також поспілкуватися з відомими експертами, підприємцями чи менторами.  

Софія Шавранська

Фото Анни Чистякової



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!