Де на Львівщині не можна літати дронам. Мапа

4753 0
На території області безпілотні повітряні судна не можна запускати в кількох зонах, що, зокрема, розташовані над військовими частинами та аеродромами.
Ілюстративне фото

Ілюстративне фото

Державна авіаційна служба України оприлюднила мапу зон, де заборонено запускати дрони. Йдеться, зокрема, про дрони вагою до 20 кг.

Зокрема, такі зони розташовані в межах повітряного простору львівського аеропорту, військових частин у Новояворівську та Бродах. Також такі зони розташовані поблизу Самбора, Дрогобича, у Кам’янко-Бузькому районі тощо. У цих зонах без додаткового погодження можуть літати лише державні повітряні судна, літаки, що здійснюють регулярні рейси, а також повітряні судна, що мають погодження від ЗСУ, та літаки, що здійснюють пошуково-рятувальну діяльність, або медичні літаки.

Читайте також: Авто без водія, дрони і розумні будинки. Що винаходять львівські ІТ-спеціалісти

У Державіаслужбі додають, що працюють над розробкою нових правил для БПС.

«Чинна нормативна база ускладнює експлуатацію БПС з комерційною, спортивною метою чи в якості хобі. З огляду на стрімкий розвиток ринку БПС, ми працюємо над розробкою нових правил, що безпечно інтегрують нові види повітряних суден до існуючої системи використання повітряного простору», – ідеться в повідомленні.

Зазначимо, що протягом минулого року Державіаслужба кілька разів змінювала правила польотів для БПС, зокрема у червні та вересні.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!