В яких містах України сплачують за проїзд більше, ніж у Львові. Інфографіка

5065 0
Минулого року у Львові подорожчав проїзд в міському транспорті.
Фото: imagecdn1.luxnet.ua

Фото: imagecdn1.luxnet.ua

Тернопільський осередок партії ДемАльянс провів моніторинг вартості проїзду в громадському транспорті усіх обласних центрів України. Про це йдеться в повідомленні на сторінці осередку у facebook.

Відповідно до результатів моніторингу, лідерами з найдорожчим проїздом в електротранспорті стали Київ та Тернопіль, а найдорожчі для пасажирів маршрутні транспортні засоби працюють у Києві, Одесі та Харкові.

Читайте також: Ціна безкоштовного проїзду. Чому перевізники не хочуть платити за пенсіонерів

«Цьогорічний аналіз показав, що найдешевшим проїздом в наземному електротранспорті можуть скористатись мешканці Дніпра, де вартість квитка становить всього 1,50 грн, тоді як найвищу ціну за проїзд (4 грн), доведеться сплатити у Києві. Таку ж ціну (4 грн) ви викладете за проїзд у електротранспорті Тернополя», – йдеться в повідомленні.

Згідно з дослідженням, вартість проїзду в маршрутках коливається від 3 грн у Сєвєродонецьку до 8 грн в окремих маршрутках Києва.

Читайте також: За що ми тепер платимо 5 грн за проїзд у маршрутці

«Найбільш сприятливі для мешканців міст тарифи в Ужгороді, Івано-Франківську, Чернівцях, Хмельницьку, Вінниці, Черкасах та Сумах. У Тернополі, Львові, Житомирі, Полтаві та Запоріжжі Вам доведеться викласти за поїздку маршруткою 5 грн», – пише Демальянс.

Читайте також: У Львові змінили кілька автобусних маршрутів. Перелік

Нагадаємо, в січні минулого року на Львівщині зросла вартість проїзду на приміських та міжміських маршрутах. З 1 вересня 2017 року підвищилася вартість проїзду у львівському електротранспорті. 18 грудня у львівських маршрутках проїзд подорожчав до 5 грн. З 20 січня цього року приватні перевізники Львова скасували пільговий проїзд для пенсіонерів. Проте пільги залишилися для пасажирів комунального транспорту міста.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!