Депутати Львівської облради ліквідували комунальне підприємство, яке очолював Валерій Потюк

1735 0
За зверненням ексчиновника Львівської обласної адміністрації Валерія Потюка відкрили кримінальну справу проти пам'яткоохоронця Василя Петрика.
фото: еспресо

фото: еспресо

Депутатський корпус ліквідував комунальне підприємство Львівської обласної ради «Реставрація та управління замками і палацами Львівщини». Відповідне рішення прийняли сьогодні, 13 липня, під час пленарного засідання ЛОР.

Перед цим обласна рада визнала незадовільною роботу в.о. директора підприємства Валерія Потюка, таким чином він залишився без посади.

Також депутати звернуться до Головного управління національної поліції у Львівській області, прокуратури Львівської області та Західного офісу держаудитслужби України для перевірки діяльності комунального підприємства «Реставрація та управління замками і палацами Львівщини» та його керівника.

Читайте також: У Львові під будівлею облради відбулася акція на підтримку Василя Петрика. Фото

Нагадаємо, що кримінальну справу проти пам'яткоохоронця Василя Петрика відкрили за зверненням ексчиновника Львівської обласної адміністрації, колишнього начальника управління охорони культурної спадщини Валерія Потюка. 11 червня Петрику оголосили підозру в умисному вчиненні злочинних дій з метою привласнення 1 млн грн державних коштів. 16 червня, його взяли під варту через підозру з можливістю внести заставу у розмірі 567 тис. грн. Буквально за одну ніч родина зібрала гроші і оплатила заставу.

Кримінальну справу, яку відкрили проти Василя Петрика, стосується порушення, що виникли під час облаштування історико-культурного парку «Древній Звенигород». Проте, на думку родини, мотиви відкриття кримінальної справи зовсім інші, а саму справу сфабрикували.

6 липня Галицький районний суд вирішив відсторонити на два місяці від посади очільника управління охорони об’єктів культурної спадщини департаменту архітектури та розвитку містобудування Львівської ОДА Василя Петрика. 

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!