Депутати не підтримали петиції проти сміттєпереробного заводу у Львові

2865 0
Усього щодо будівництва сміттєпереробного заводу були зареєстровані три електронні петиції, які набрали необхідні 500 голосів.
Візуалізація: прес-служба ЛМР

Візуалізація: прес-служба ЛМР

Львівська міська рада не підтримала жодну петицію щодо побудови сміттєпереробного заводу на території Львова. 

Авторка першої петиції про будівництво сміттєпереробного заводу у Львові Ольга Войтенко зазначає, що місто зобов’язане вирішити проблему поводження з побутовими відходами, забезпечити прозорість та відкритість при кожному етапі проектування та будівництва сміттєпереробного заводу. Петиція набрала необхідну кількість голосів за один місяць, втім її підтримали лише 31 депутат.

Читати також: «Та набийте їм морди»: Як пройшли слухання щодо будівництва сміттєпереробного комплексу

Крім цього, депутати Львівської міської ради не підтримали дві петиції, автори яких вимагали не будувати завод на території Львова. В одній з яких, зокрема, пропонувалось знайти альтернативну ділянку за межами Львова. За ці петиції проголосували 12 та 16 депутатів відповідно.

Читайте також: Яким буде сміттєпереробний завод у Львові. Приклад Польщі

Нагадаємо, тендер на розроблення проектно-кошторисної документації для будівництва сміттєпереробного заводу у Львові оголосили 19 лютого. У квітні депутати погодили кредит ЄБРР на 25 млн євро для будівництва заводу. Роботи планують розпочати у другій половині 2018 року. Сміттєпереробний завод побудують на вулиці Пластовій, 13.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!