Депутати погодилися віддати родині Козловського два міські ринки. Але ціну не назвали

6594 0
Ціна має бути визначена суб'єктом оціночної діяльності із врахуванням висновку про вартість від управління комунальної власності ЛМР.
Фото: Тетяна Оліярчик

Фото: Тетяна Оліярчик

Львівська міськрада укладе мирову угоду із ТзОВ «Дари Львівщини» про визнання права власності на два ринки – «Винниківський» та «Підзамче». Власницею ТзОВ «Дари Львівщини» є Софія Максимець, донька львівського бізнесмена та депутата Львівської облради від партії «Європейська Солідарність» Григорія Козловського. «За» проголосували 45 депутатів.

Читайте також: «Це бізнес». Чи вигідно Львову віддати два ринки та що буде із землею

Директорка юридичного департаменту ЛМР Гелена Пайонкевич пояснила, що суть справи тягнеться з 90-х років, коли створили ДКП «Екоплід», за яким зареєстрували право власності на два ринки. Однак його реорганізували, приєднавши до ТзОВ «Дари Львівщини». Нове товариство отримало право власності на ринки. Судовий спір із підприємством стосовно двох майнових комплексів досі триває, ТзОВ оскаржує документи міськради, і одне засідання уже завершилося не на користь міста. Також прокуратура оскаржує реєстрацію цих ринків. Щоб вирішити спір, товариство запропонувало міськраді мирову угоду.

Під час розгляду проєкту рішення внесли зміни. Зокрема, вартість компенсації за ринки, яка  у попередньому варіанті становила 18 млн грн, змінилася. Тепер ціна буде визначена суб'єктом оціночної діяльності із врахуванням висновку вартості, який затвердить управління комунальної власності.

Товариство також має гарантувати збетреження робочих місць на ринках і у разі зміни містобудівної ситуації зобов'язане провести міжнародний архітектурний конкурс на облаштування цих локацій.

Читайте також: Два тижні на збір. Що буде із солодощами і кавою з переходу на Митній

Міський голова Львова Андрій Садовий зазначив, що важливо реконструювати ці ринки.

«Ми вкладаємо кошти при ремонті Богдана Хмельницького і ринок там має бути окрасою. Бо ці халабудки, що є, за межею здорового глузду», – прокоментував Андрій Садовий.

За даними видання «Наші гроші. Львів», під цими ринками з об’єктами нерухомості на майже 1865 кв. м є дві земельні ділянки площею загалом 0,56 га.

Детальніше про мирову угоду читайте у матеріалі.

Христина Гоголь



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!