Політична реклама

Кабмін закликають терміново добюджетувати школи на випадок повного дистанційного навчання

1561 0
Для комфортної адаптації дітей та батьків до нових карантинних умов потрібно поєднати можливості традиційного і онлайн-навчання
Фото: Thomas Park for Unsplash

Фото: Thomas Park for Unsplash

Потрібно терміново доукомплектувати школи необхідним технічним обладнанням, забезпечити інтернетом, а Кабмін має під це виділити необхідні кошти, – це дозволить в умовах спалаху в Україні Covid-19, забезпечити рівний доступ до освіти усіх дітей.

Про це заявила керівник напряму напряму освіти приватної школи ВІльних і Небайдужих, членкиня партії «Голос» Вікторія Христенко.

Вона наголошує, не усі державні школи технічно забезпечені на випадок повернення до повного дистанційного навчання.

«Вчителі залишаються сам на сам з проблемою. Потрібно додатково виділити на це кошти», – зазначає вона.

Також, за словами Вікторії Христенко, є великі проблеми у багатодітних сім’ях, де на всіх може бути один комп’ютер, або відсутній чи поганий інтернет. 

Для комфортної адаптації дітей та батьків до нових карантинних умов освітянка рекомендує поєднати можливості традиційного і онлайн-навчання. Зокрема:

  • учні 1-4 класів максимально потребують оффлайн освіта. Для них варто забезпечити постійний клас, щоб вчителі приходили до них, а вони могли перебувати на місці;
  • перерви проводити на подвір’ї;
  • харчування дітей має відбуватися за плаваючим графіком, дотримуючись дистанції – це максимально дозволить уникнути зосередження великої кількості дітей в одному місці;
  • використовувати шкільні стадіони для проведення уроків, бо враховуючи велику площу, тут найнижчий ризик зараження; 
  • змінювати викладання потижнево у класах з онлайн на оффлайн. На «живих» уроках начитувати більше матеріалів, на онлайн давати побільше завдань на самостійне опрацювання; 
  • старшокласникам видати підручники, провести стартові заняття і переводити на дистанційне навчання; 
  • використовувати розроблені платформи та уроки у доступній для навчання формі;
  • активно формувати бюджетні запити до державних органів влади і місцевого самоврядування щодо забезпечення у повній мірі школу дезинфекторами та засобами захисту. 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!