«Дім за склом». Львівський режисер знімає кіно у затопленому храмі на Київщині

1960 0
Торік картина Тараса Дроня "Із зав’язаними очима" перемогла в конкурсі Competition 1-2 Варшавського міжнародного кінофестивалю.
Фото:Directory Films.Lena Ivashkina

Фото:Directory Films.Lena Ivashkina

Львівський режисер і сценарист Тарас Дронь почав зйомки повнометражного фільму «Дім за склом». Прем'єру планують на осінь 2022 року.

«Виробництво картини здійснює кінокомпанія «Директорія Кіно» за підтримки Державного агентства України з питань кіно та у співпраці з компанією "Сучасне Українське Кіно". Головну роль у картині виконує Ірина Веренич-Островська. Вона грає Вікторію – маму дівчини, яка зникає під час святкування шкільного випускного вечора»повідомляє пресслужба Держкіно.

Перший знімальний день пройшов у селі Циблі Бориспільського району, де команда фільму знайшла незвичну локацію – затоплену церкву. Частину фільму зніматимуть у місті Українка, частину – в Києві.

Кінопроєкт стрічки «Дім за склом» став одним із переможців Чотирнадцятого конкурсного відбору Держкіно. Загальний бюджет картини – 25 млн 062 тис. 650 грн., з яких 20 млн – державна фінансова підтримка. Фільм знімається на 35 мм плівку, команда планує завершити його виробництво наприкінці 2021 року.

Прем'єра фільму «Дім за склом» запланована на осінь 2022 року.

Додамо, у 2020 році картина Тараса Дроня "Із зав’язаними очима" перемогла в конкурсі Competition 1-2 Варшавського міжнародного кінофестивалю.

Фото Олени Івашкіної



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!