Львів'яни вийшли на протест проти забудови у мікрорайоні Під Голоском. Фото

9028 0
Люди скаржаться, що щороку збільшується кількість новобудов.
Фото: Катерина Сліпченко

Фото: Катерина Сліпченко

Сьогодні, 5 червня, у Львові на вулиці Під Голоском кілька десятків мешканців мікрорайону вийшли на акцію протесту. Таким чином львів’яни просять зупинити хаотичну забудову району, який, в свою чергу, позбавлений соціальної інфраструктури. Акція розпочалася о 12:00.

Протестувальники рухалися в один і другий бік по пішохідному переходу, тим самим перекривши рух транспорту. Пропускали лише громадський та спеціалізований автотранспорт. При цьому мітингувальники тримали у руках плакати з надписами, на кшталт: «Дістала брехня», «Львів’янам податки – депутатам хатки», «Сьогодні нищать Під Голоском, завтра – твій район».

Читайте також: У Львові заборонили видавати нові дозволи на будівництво в районі Під Голоском

«Мешканців дістало. Дістало те, що нас не чують. Дають обіцянки, які не виконують. Нас дістало, що замість дитячих майданчиків будують чергові житлові комплекси, замість зони озеленення – чергові житлові комплекси, замість спортивних майданчиків – бізнес-центри з величезними парковками. Тому мешканці самоорганізувалися і вийшли на акцію непокори», – розповідає один з мітингувальників Михайло.

У травні минулого року міський голова Львова Андрій Садовий дав обіцянку, що в цьому мікрорайоні мають налагодити інфраструктуру та обіцяв контролювати забудову цього району.

Читайте також: На вулиці Щурата у Львові з’явиться новий сквер

«Дана обіцянка не виконана. І виглядає так, що виконана вона не буде. Нічого не змінилося, вони пробували вчора вийти з нами на діалог з метою відновлення процесу конструктивного спілкування. Але ми не дуже віримо в такі спроби за день до анонсованої акції. Тож це попереджувальна акція. Якщо нас будуть і надалі обманювати, ми будемо виходити на протест щотижня», – говорить чоловік.

За словами протестувальників, на акцію вийшла значна частина мешканців Шевченківського району з вулиць: Під Голоском, Малоголосківська, Кругла, на Нивах, Топольна, Мазепи тощо.

Раніше міська рада вже збирала робочу групу з місцевих мешканців щодо проблем цього мікрорайону. Так, зробили певні напрацювання стосовно зелених зон, змін зонінгу ділянок, та в результаті робоча група припинила свою роботу.

Читайте також: Забудовник відновив дозвіл на будівництво багатоповерхівки на вулиці Малоголосківській у Львові

Люди скаржаться, що щороку збільшується кількість новобудов. Колись з вікна бачили парк Високий Замок, а тепер бачать лише вікна сусідніх будинків. Окрім того, за їхніми словами, район позбавлений соціальної інфраструктури – немає достатньої кількості шкіл, дитячих садочків, громадських просторів та майданчиків.

Нагадаємо, управління архітектури та урбаністики ЛМР улітку 2020 року провело аудит збудованих і запроєктованих будинків та об'єктів інфраструктури, що закладені у містобудівній документації району Під Голоском. Аудит показав, що тут мають поселитися 26 тисяч мешканців, хоча максимальний показник населення – 21 тисяча. Для зменшення площі забудови тут планували скоротити кількість ділянок, виставлених чи передбачених на аукціон, а також суттєво збільшити озеленення – до 20 гектарів.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!