У Львівську лікарню швидкої допомоги має надійти комп’ютерний томограф

1492 0
Раніше міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив, що у регіони передадуть 161 томограф.
Фото: пресслужба ЛМР

Фото: пресслужба ЛМР

До кінця року у лікарню швидкої допомоги мають передати комп’ютерний томограф, який придбає держава у межах проєкту облаштування приймальних відділень лікарень України. Про це повідомив головний лікар медзакладу Олег Самчук.

Читайте також: У львівській дитячій лікарні відкрили сучасну травматологічну операційну

«Маємо отримати від Міністерства охорони здоров’я такі апарати: КТ, МРТ і ангіограф. За попередніми даними, до кінця року маємо отримати надсучасний комп’ютерний томограф. Вже готові приміщення і під КТ, і під МРТ, і під ангіограф», – сказав лікар.

Для лікарні також за міський кошт закупили ангіографічну інтервенційну систему Philips Azurion, внутрішньосудинний ультразвук та рентгенівський пересувний С-арочний апарат. Загальна вартість апаратів – майже 36 млн грн.

Читайте також: У Львівській лікарні швидкої допомоги облаштують інсультний центр

Нагадаємо, що у 2019 році для лікарні закупили 64-зрізовий комп’ютерний томограф Philips Ingenuity CT). Щодоби апарат може обстежувати до 35−40 пацієнтів. Його вартість становила 23,5 млн грн. 

Завдяки томографу можна обстежити судини головного мозку, оцінити стан тканини мозку, зробити ангіографію легеневих артерій, аорти, периферичних судин, 3D моделювання, віртуальну ендоскопію, біопсію. Крім цього, цим томографом можна обстежувати й дітей.

Додамо, що раніше міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив, що до кінця року у регіони має надійти 161 комп'ютерний томограф.


 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!