Понад 30 градусів тепла і короткочасні дощі. До Львова знову йде потепління

2504 0
Тепла, літня погода у Львові протримається до середини наступного тижня.
Фото:Urbanideas

Фото:Urbanideas

До Львова йде потепління. Від сьогодні і до 18 серпня температура повітря зростатиме. Також тепло синоптики прогнозують і на перші дні вересня. Про це у коментарі Тvoemisto.tv повідомила керівниця відділу метеопрогнозів Львівського регіонального гідрометцентру Олена Смалюх.

Читайте також: Бетонні ванни і мох на дахах. Як вберегти місто від потопів

«Вже сьогодні, 13 серпня, денна температура буде вища, ніж вчора. Максимальні температури були від 21 до 24 градусів, а сьогодні очікуємо температуру від 23 до 28 градусів. Із кожним днем у нас буде все тепліше», – каже вона.

Синоптикиня додає, що тепла, літня погода у Львові протримається до середини наступного тижня.

На завтра, 14 серпня, синоптики прогнозують 25-30 градусів із позначкою плюс, 15 серпня – +26+31, 16 серпня буде 27-32 градуси тепла. До Львова йдуть повітряні маси із Південного заходу, переважно це вони несуть у місто теплу, сонячну погоду.

Короткочасні дощі, кажуть синоптики, можливі вдень 15-16 серпня, але вони не будуть затяжними чи інтенсивними. Змінюватись погода почне 18 серпня.

Читайте також: У Львові планують збудувати екоквартал з ваннами для дощівки та мохом на дахах

«Тоді можливі короткочасні дощі, грози і денні температури почнуть знижуватися до 18-24 градусів тепла. Зазвичай, періоди потепління, особливо літні, чергуються з періодами похолодання. Але вересень нас може ще потішити теплими днями», – додала синоптикиня.

Додамо, що Укргідрометцентр повідомляє про доволі суттєве збільшення температури через антициклон «Люцифер», тепле повітря прийде з Африки. Температура повітря у деяких регіонах країни сягатиме 36 градусів тепла. Детальніше про мікроклімат Львова і те, як він впливає на місто, Tvoemisto.tv досліджували у матеріалі «Бетонні ванни і мох на дахах. Як вберегти місто від потопів».

Вікторія Савіцька


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!