Куди поїхати на вихідні. ТОП-5 термальних басейнів Закарпаття

49465 0
Із термальними басейнами, саунами, аквапарками – продовжити літо можна в оздоровчо-відпочинкових комплексах Закарпаття. Tvoemisto.tv зібрало їх в підбірку та пропонує відвідати один із курортів вже цими вихідними.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

Оздоровчий комплекс «Жайворонок» (м. Берегово)

Термальний комплекс розташований біля підніжжя Берегівського вулканічного низькогір’я. Тут розташований єдиний в Україні критий басейн, у якому температура води +31-33 градуси. Також на території комплексу є гідромасаж, гейзер, два водоспади і джакузі з температурою води +42-45 градусів. Мінеральна вода містить багато заліза, натрію калію, йоду і фтору. Крім критого, є також басейн просто неба, який складається з двох термальних басейнів (дитячий і дорослий) та басейну з прісною кремнієвою водою звичайної температури.

Вартість: дорослі – 420 грн/особу за день, діти зростом від 120 до 150 см – 210 грн/особу за день, діти до 150 см –безкоштовно. 

Комплекс «Термальні води Косино» (с. Косонь)

У цьому сучасному оздоровчо-рекреаційному комплексі зможуть відпочити і дорослі, і діти. Аж сім басейнів з термальними і прісними водами. Особливістю є найбільший у світі термальний басейн «Золотий кран здоров’я» з фонтанами-джакузі, які зроблені у вигляді традиційних напоїв регіону. Розважитися можна і в аквапарку з екстремальними трикілометровими гірками. Відвідувачам пропонують ще й сім унікальних саун.

Вартість: дорослі – 900 грн/особу за день, діти зростом до 150 см – безкоштовно

Відпочинковий комплекс «Теплі води» (с. Велятино)

У комплексі розташовані два термальні басейни та кілька бочок із лікувальною водою, також є два басейни із прісною водою звичайної температури. До речі, місцева термальна вода містить бром, хлорид і натрій та підвищений вміст йоду, і має в 33 рази вищу мінералізацію ніж морська.

Вартість: дорослі – 400 грн/особу за день, діти зростом до 140 см – 200 грн/особу за день, діти віком до 3-х років – безкоштовно. 

Санаторний комплекс «Деренівська купіль» (с. Нижнє Солотвино)

Комплекс розташований в урочищі Деренівка за 12 км від Ужгорода. Оздоровитися у мінеральній воді можна у басейні СПА-комплексу «Срібні терми». Крім басейну, функціонує римська парна, фінська сауна, руська лазня, крижаний фонтан. Є ще завод мінеральних вод «Деренівська купіль», де можна відчути всі властивості мінеральної і питної води.

Вартість: дорослі – 600-800 грн/особу (залежно від дня), діти зростом від 120 до 150 см – 250-350 грн/особу (залежно від дня), діти зростом до 120 см – безкоштовно. 

Санаторій «Боржава» (с. Довге)

Курорт у селі Довге на Іршавщині є одним з найбільших термальних родовищ, відгалуження якого охоплюють навколишні села. Ванни з метановими йодо-бромними водами – унікальні та цілющі, особливо для лікування серцево-судинних захворювань та органів опорно-рухового апарату.

Вартість: розміщення в готелі від 1020 грн/добу. 

Термальні чани (с. Лушмори)

Популярні чани розташовані у селі Лушмори біля найбільшої полонини українських Карпат Руни. Купання відбувається у великих металевих посудинах-казанах, які наповнюються мінеральною водою. В один такий чан, ззалежно від його розміру, вміщується від 2 до 10 людей. Купання проходить просто неба, незважаючи на те, чи це зима, чи літо. Цікаво, що чани розташовані біля гірської річки, тому купіль в них треба чергувати із зануренням у холодну протічну воду – рекомендовано 5-7 разів за один сеанс.

Вартість: 600-800 грн/год (залежно від чану)

Юлія Осим

Фото з відкритих джерел та з сайтів курортів


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!