До Винників привезуть мощі Святого Івана Павла ІІ

2330 0
А також освятять площу та пам'ятник на його честь.

27 жовтня у Винниках освятять площу та пам’ятник Святого Папи Івана Павла ІІ. Про це повідомляють на сайті Духовної величі Львова.

Окрім цього, до Санктуарію Матері Божої Винниківської передадуть мощі св. Папи Івана Павла ІІ. Чин освячення проведе Архієпископ Львівський РКЦ Мечислав Мокшицький. 

Читайте також: Як досягти спокою: 10 заповідей від Святого Івана Павла ІІ

Додамо, що у 1978 році Іван Павло ІІ став 264-м Папою Римським, першим в історії Папою слов'янського походження і першим за 455 років, хто не мав італійських коренів.

У червні 2001 року Іван Павло II відвідав з офіційним візитом Україну, де відправив меси у Києві та Львові, а також очолив Божественну Літургію східного обряду. Активна діяльність Івана Павла II не всім була до вподоби. 13 травня 1981 року член турецького ультранаціоналістичного угруповання Мехмет Алі Агджа на площі Святого Петра стріляв у Папу, важко поранивши його. Проте куля пройшла в кількох міліметрах від життєво важливих органів.

Помер він у віці 84 років. Його похорон став наймасовішою церемоніальною подією в історії людства: 4 мільйона паломників проводжали понтифіка в останню путь, 300 тисяч осіб прийшли на траурну літургію, 2 мільярди глядачів стежили за похороном у прямому ефірі.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!