Добко: Українці мають вивчити іноземну мову ще у школі

2729 0
Щоб українці вивчали іноземну мову, потрібні зміни в змісті освіти: «І вони повинні відбуватися не стільки на рівні вищої, як на рівні середньої освіти. Якщо подивитися на західні країни, на їхні навчальні плани, то, фактично, нема вивчення іноземних мов на рівні університетів. Це питання вирішується на рівні середньої освіти», – вважає перший проректор Українського католицького університету Тарас Добко.

«Європейці хочуть, щоб учень, який закінчує середню школу, вже знав принаймні ще одну іноземну мову,– дві. Тоді на рівні вищої освіти вже стає питання бажання студента, мотивації. У них є вимога: провести один семестр за кордоном – особливо на магістерських програмах, але також і для бакалаврів. Цієї вимоги у нас ще немає, бо немає грошей. На Заході ж це вже частина навчального процесу – ти мусиш здобути міжнародний досвід, але ти його не здобудеш, якщо не знаєш мови», – сказав Тарас Добко в ефірі tvoemisto.tv.

Новий закон про вищу освіту, з його слів, не має прямої вимоги до викладання іноземних мов, «він швидше непрямо стимулює певні зміни в цьому напрямку, відкриваючи більше можливостей для міжнародної співпраці».

Про 10 найважливіших новацій закону про вищу освіту читайте також на Tvoemisto.tv.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!