Догана за хамство. Звільняти лише у крайньому випадку

4689 1
Пасажири поскаржилися на водія маршрутки, який, за їхніми словами, в грубій формі відреагував на появу в салоні літньої львів’янки і ледь не призвів до того, що вона могла випасти з автобуса. Перевізник покарав водія доганою. Чи стали водії маршруток недоторканними особами?
фото: portal.lviv.uа

фото: portal.lviv.uа

Минулої неділі Ірина Ключковська, яка очолює Міжнародний інститут освіти, культури та зв’язків з діаспорою НУ «Львівська політехніка», супроводжувала свою 89-річну матір із церкви додому.

Жінки вирішили сісти в автобус №36 на площі Митній, аби проїхати кілька зупинок угору Личаківською, бо 89-річній жінці важко ходити на такі відстані.

«Коли моя мама сідала в маршрутку, я її ззаду підтримувала. Я бачила водія і можу стверджувати, що він навмисно різко зрушив з місця. Так, що я ледве втримала маму», – розповіла Ірина Ключковська Tvoemisto.tv.

За словами Ірини Ключковської, водій зупинився лише тоді, коли вона почала кричати та зі свого боку почав гукати, що «нема чого старим людям волочитися транспортом». Як стверджує Ключковська, протягом перебування її та матері в автобусі, водій вживав такі слова, які вона не хоче повторювати.

Читайте також: Коли ми зможемо їздити Львовом із гідністю і комфортом?

На цьому інцидент не закінчився. Коли жінки вийшли з автобуса, Ірина Ключковська вийшла наперед, щоби зняти на фото номер автобуса, то водій рушив просто на неї.

Прийшовши додому Ірина Ключковська зателефонувала на гарячу лінію міста і описала ситуацію, подавши свої дані. За якийсь час до неї задзвонив заступник мера Львова Андрій Москаленко і повідомив, що буде службове розслідування, а водія покарають доганою.

В.о.начальника управління транспорту Львівської міської ради  Олег Партика розповів  Tvoemisto.tv, що розслідування провели оперативно і водій отримав за свою поведінку догану.

«Водіїв бракує на сьогодні, тому на перший раз ми обмежуємося доганою, а вже на крайній випадок – звільняємо», – сказав він.

За словами чиновника, немає гарантії, що догана виявиться достатньою мотивацією для того, щоби цей водій чи якийсь інший не поводилися з пасажирами таким чином.

«Це важко сказати, бо йдеться про людський фактор і кожному в голову не влізеш», – пояснив він.

Ірина Ключковська вважає, що догана водієві ситуацію не вирішить. «Це недостатньо і справа не в конкретному водієві. Оголосять йому догану і що? А далі як це питання розв’язувати», – сказала вона.

На думку Ключковської, треба вводити електронний квиток і нормалізувати роботу маршруток, які їздять хаотично. «Кого хочуть беруть, кого хочуть висаджують. Немає ніякого порядку», – наголосила Ірина Ключковська.

Натомість Олег Партика зауважив, що серед водіїв маршруток дуже велика плинність кадрів – вони «тікають» на роботу за кордон, де ліпші умови та вища платня. За його словами, водії виїжджають до Польщі, Чехії та Іспанії, де можуть отримати 1000-1200 євро на місяць та значно комфортніші умови для роботи.

Тарас Базюк


Читайте також:
19 Вересня, 2017 10:30
ЛвВ Бачу тільки один вихід- хамство треба карати на місці, начистити фейс так, щоб думав на другий раз, як робити і що говорити. Тут треба самосвідомих людей, згуртованих. Поки буде позиція "моя хата з краю", доти будуть знущатися з нас, наших стареньких батьків, дітей.І це не тільки в маршрутках. Ні "нова" поліція, ні чиновники за нас цього не зро[***]. Треба просто перестати боятися, відстоювати свою гідність гуртом.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!