Донька Козловського хоче укласти з містом мирову угоду на 18 мільйонів гривень

2420 0
Йдеться про майнові комплекси – ринки «Винниківський» та «Підзамче».
Фото: Westnews.info

Фото: Westnews.info

ТзОВ «Дари Львівщини» звернулися у міськраду, щоб укласти мирову угоду у межах розгляду судової справи про привласнені львівські ринки «Винниківський» та «Підзамче». Вони пропонують місту компенсацію у 18 млн грн, хоча, за оцінками експертів, вартість нерухомості становить понад 21 млн грн. 

Читайте також: Донька Григорія Козловського привласнила два львівські ринки

Як розповіла керівниця юридичного департаменту мерії Гелена Пайонкевич, зараз триває низка судових спорів між Львівською міською радою та юридичними особами «Дари Львівщини», «Галицький шлях» і «Винниківський шлях». Предметом судових спорів є право власності на два цілісні майнові комплекси – ринки «Винниківський» та «Підзамче».

«Ринки були передані у власність громаді рішенням облвиконкому Львівської обласної ради. Ми отримали разом з ринками підприємство, яке обслуговувало ці ринки. В кінцевому результаті це підприємство «Екоплід» було реорганізоване в ТзОВ «Дари Львівщини». Міська рада судиться з теперішнім формальним власником цих ринків, оскільки ними було оформлено право власності на майно, а позиція Львівської міської ради полягає в тому, що безпосередньо об'єкти нерухомого майна не передавалися», – прокоментувала керівниця юридичного департаменту ЛМР Гелена Пайонкевич.

За її словами, мирова угода полягає у тому, щоб місто відмовилося від претензій і визнало право власності на цих два об'єкти, а взамін місту компенсують вартість цього майна на суму 18 млн грн.

Юридичний департамент підготував проєкт ухвали, який винесуть на розгляд сесії міської ради.

Читайте також: Фірма Козловського звела приватний пологовий на Раппопорта. Чи є тут відхилення від проєкту

Нагадаємо, що донька львівського бізнесмена та депутата Григорія Козловського Софія Максимець отримала у власність Винниківський ринок та ринок «Підзамче». Її фірма незаконно перереєструвала ринки з комунальної у приватну власність. Управління комунальної власності через це звернулося зі скаргою до Мін’юсту, а справою зацікавилась прокуратура. Тоді прокуратура Львівської області почала судитися за повернення у власність міста цих двох ринків. За оцінками експертів, вартість нерухомості становить понад 21 млн грн, а загальна площа – більше 2 тис кв. м.

У прокуратурі кажуть, що ТзОВ «Дари Львівщини» без будь-яких правових підстав отримали у власність ринки «Винниківський» (14 об’єктів) та «Підзамче» (15 об’єктів). Ідеться про нежитлові приміщення та будівлі, розташовані на вул. Личаківська, 51, Солодова, 1, 3, 4, вул. Хмельницького, 120 та 163. Ці будівлі підприємство згодом передало в іпотеку іншим юридичним особам.Т ож обласна прокуратура пред’явила до Господарського суду Львівської області два позови, аби витребувати це майно, скасувати незаконну реєстрацію права приватної власності та визнати недійсними договори іпотеки.

Додамо, що ринки «Винниківський» та «Підзамче» є комунальною власністю, відповідно до ухвали Львівської міської ради від 1996 року.


 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!