Другу частину вулиці Степана Бандери відкриють у липні

1850 0
У липні-серпні планують відремонтувати частину дороги на вул. Городоцькій, там замінять трамвайну розворотну плиту.
Фото: Олександр Мазуренко

Фото: Олександр Мазуренко

Другу частину вулиці Степана Бандери, на ділянці від вул. Городоцької до вул. Героїв УПА планують відкрити для проїзду у другій половині липня. Про це розповіла Оксана Єстеферова, директорка ЛКП «Львівавтодор», інформує пресслужба ЛМР.

Читайте також: Ще не вмер Бандера. Якою львів'яни запам'ятають цю вулицю до ремонту

«Там зараз завершили демонтаж бруківки, бордюрів, трамвайної колії, контактної мережі, підрядник завершив шурфування ділянки на наявність інженерних мереж. Також розпочали рити котлован для прокладання каналізаційного колектора на ділянці від вул. Городоцької до вул. Героїв УПА. Цю ділянку ми плануємо відкрити для проїзду до середини липня», – зазначила вона.

У червні підрядник розпочне ремонт на третій ділянці дороги від вул. Героїв УПА до вул. Антоновича.

Також у липні-серпні планують відремонтувати частину дороги на вул. Городоцькій, там замінять трамвайну розворотну плиту.

«Там будемо міняти трамвайну плиту на розвороті, це є у межах проекту реконструкції вул. Бандери. Коли у 2011 році робили вул. Городоцьку, то каналізацію та всі мережі там замінили, а розворотну плиту не міняли. Тому ці роботи заплановані зараз, оскільки там відбудеться зміна трамвайних колій, вони будуть проходити по центру», – розповіла Оксана Єстеферова.

Додамо, 24 березня, на вулиці Бандери, на ділянці від вул. Городоцької до вул. Героїв УПА, розпочали ремонт. 

Читайте також: Пів правди про бруківку. Топ-5 відповідей про ремонт вулиці Бандери

Нагадаємо, що проєкт реконструкції Бандери, «Вулиця для всіх», фінансували за кошти Федерального міністерства економічного співробітництва та розвитку (BMZ). Його обрали з-поміж трьох ідей під час багатьох етапів урбаністичних та громадських слухань. 

У межах проєкту вже облаштували частину пішохідного простору біля Органного залу та хідник навпроти Львівської політехніки. У 2017 році відбулись громадські слухання, де презентували перший ескізний проєкт реконструкції. На слуханнях львів’яни вимагали залишити бруківку та розширити вулицю до чотирьох смуг замість пропонованих двох. За словами тоді чинного головного архітектора Львова Юліана Чаплінського, ширини наявної вулиці не вистачає, аби облаштувати там виділені смуги, а для розширення доведеться зрізати дерева. Тоді проєкт підкоригували і повернули бруківку.

Вартість реконструкції вулиці Степана Бандери становить 209 мільйонів гривень. 29 вересня на перехресті вулиць Степана Бандери та Карпінського пройшли збори мешканців, які захищали історичне покриття вулиці.

На початку ремонту планували, що дорожнє покриття вулиці буде комбінованим. Стару бруківку мали залишити хіба що у міжколійному просторі та у слотах для паркування. Втім, у грудні, коли вже активно велись роботи, при замощуванні вулиці вирішили не використовувати римського каменю. Дорогу вистелять дрібною бруківкою-мозаїкою, а між рейками буде груба бруківка.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!