Маршрутка збила наречену Холодницького та ЄС не ввела санкції проти режиму Лукашенка. Головне за минулу добу

3022 0
Усе, на що ви могли не звернути увагу або проспати.
Фото: Lemberg-news

Фото: Lemberg-news

Коронавірус – Львів – Київ. На Львівщині Covid-19 зафіксували у 201 осіб (188 – напередодні). Разом 18 518. Одужало – 6 114 (+ 27), померло – 526 (+ 5).

За добу лабцентри зробили 913 ПЛР-тестів. Залишок проб у холодильнику становить 182.

Читайте також: Завжди перший. У пам’ять про педіатра Богдана Остальського

В Україні Covid-19 виявлено у 2 675 осіб (2 966 за попередню добу). Загальна кількість 178 353 пацієнтів. Одужало – 78 184 (+ 672), померло – 3 583 особи (+ 26).

Перелік антилідерів не змінився: Київ – 19 758 осіб (+ 275), Львівщина – 18 518 (+ 201), Харківська – 15 133 (+ 245) та Чернівецька області – 13 165 (+ 123).

Covid-19 – Львів. Державна комісія ТЕБ і НС встановила обмеження у регіонах з «червоним» рівнем епідемічної небезпеки, зокрема у Перемишлянському та Пустомитівському районах Львівщини. У цих районах обмежать посадку пасажирів у транспорт приміського, міжміського, внутрішньообласного та міжобласного сполучення, відвідування закладів культури, кінотеатрів, ресторанів, кафе, торговельно-розважальних центрів, спортивних залів, фітнес-центрів, закладів торговельного і побутового обслуговування.

Попри це учора частина магазинів в одному із найбільших ТРЦ поблизу Львова Кing cross leopolis продовжувала працювати.

Читайте також: Львівський медцентр заявив про рейдерство

Святкування Дня Львова, який відзначають у першу неділю травня, скасували через карантин. Міський голова Львова Садовий тоді повідомив, що, ймовірно, свято перенесуть на початок осені. Тепер у коментарі Tvoemisto.tv мер сказав, що свята таки не буде.

Зеленський – «Слуги народу». Згідно опитування КМІС, якби вибори президента відбулися в середині вересня за чинного президента Зеленського проголосували б 31,8% виборців, які визначилися. Порівняно із результатами опитування, проведеного в квітні його рейтинг знизився на 11%.

Президент Зеленський заявив, що не планує йти у відставку через несвоєчасне інформування ним НАЗК про зміни в майновому стані його сім’ї, яке стосувалося доходів від продажу облігацій внутрішньої державної позики.

Суд арештував із можливістю вийти під заставу в розмірі 3 млн 1656 грн підозрюваного у хабарництві нардепа Юрченка.

Читайте також: SkyUp відновив авіарейси зі Львова до Ізраїля

Херсонська обласна організація партії «Слуга народу» висуває на посаду глави Лазурненської ОТГ Бєліка, главу однойменної селищної ради, в якій проводилися обшуки в рамках справи Катерини Гандзюк.

САП – ДБР. Україна зруйнує свої стосунки із Заходом і втратить будь-яку допомогу, якщо президент Зеленський не почує закликів ЄС і США в Україні обрати нового керівника САП прозоро, заявив глава правління Центру протидії корупції Шабунін.

Директором територіального управління ДБР у Львові за результатами конкурсу призначили Руслана Ляшка. У вересні 2018 року кваліфікаційно-дисциплінарна комісія прокурорів наклала на нього дисциплінарне стягнення. У матеріалах справи йдеться, що Ляшко 1-го квітня 2018 року керував авто з явними ознаками алкогольного сп’яніння.

У центрі Львова маршрутка на переході зачепила дзеркалом Юлію Бойко, яка є коханою колишнього керівника САП Назара Холодницького. За даними медіа, вона отримала легкі тілесні ушкодження, її госпіталізували.

Читайте також: Грибовицьке сміттєзвалище нарешті почнуть рекультивувати

Затримання в Білорусі. Міністри закордонних справ країн ЄС не змогли затвердити рішення щодо санкцій проти представників режиму Лукашенка.

На недільних акціях протесту в Білорусі міліція затримала 442 людини. Прессекретар МВС РБ Чемоданова поскражилась «на дівчатжінок-активісток, які оскаженіло і з захватом верещать серед собі подібних».

В.о. президента Білорусі Лукашенко вирішив провести на території країни ще одні білорусько-російські військові навчання.

Окупований Крим. Північний Крим залишився без води вслід за центральним. Пересохли свердловини, що забезпечують водою 29 поселень.

Читайте також: Бруд – це вибір. Дві історії львів'ян, які самотужки відновили під'їзди в історичних будинках

США закликають РФ припинити окупацію Криму, відступити з Донбасу та припинити агресію проти України.

Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!