У Львові впорядкують два озера: локації, деталі

4741 0
Цього року водойми на територіях парків «Піскові озера» та «Озеро Левандівське» мають привести до ладу. Департамент містобудування Львівської міської ради замовив послуги з поліпшення благоустрою на загальну суму майже 1,08 млн грн. Це на 700 тис. грн більше, аніж було заплановано в травні цього року.
Фото: wikipedia.com

Фото: wikipedia.com

Приведення до ладу озер на території Левандівського парку коштуватиме Львову 593,8 тис. грн та у парку «Піскові озера» – 484,9 тис. грн.

Компанія, яка займеться благоустроєм цих територій, зобов’язалась до кінця 2015 року вивезти з двох озер 2035 т сміття та відстояного намулу.

У техзавданні з поліпшення благоустрою озера парку «Піскові озера» також йдеться про поглиблення водойми на 20 см за допомогою мотопомпи.

Парк «Піскові озера» знаходиться у Франківському районі Львова. Розташований по вулиці Гординського (між вулицями Коновальця, Рудницького і Генерала Чупринки). Загальна площа парку 5,8 га, площа двох озер – 1,8 га (2 озера). Парк був облаштований у 1960-ті роки на місці зруйнованого ландшафту – колишніх кар'єрів з видобутку піску. Озера утворилися через просочування води на дно піщаної виїмки. В середині ХХ століття на місці парку було сміттєзвалище. У радянський період озера називалися Алтайськими, під час перейменувань на початку 1990-х років були названі Пісковими.

Озеро в парку «Піскові озера»

Щодо Левандівського озера, то документацією передбачається вирізка порослих лоз та комишу. Крім того, проведуть поглиблення прибережної смуги, улаштують піщаний пляж з піску шаром 30 см, тротуари із бетонних плит. Також розберуть металоконструкції пірса, покриття з цементнобетонних плит. Озеро знаходиться на Левандівці між вулицями Повітряною, Ганкевича і Львівським холодкомбінатом. Його площа 1,9 га. З західної частини озера, від вулиці Ганкевича є сквер площею 3,8 га. 2010 року Львівська міська рада затвердила його як парк «Озеро Левандівське».

Левандівське озеро

Щодо компанії, яка займеться благоустроєм, то як вказано у Віснику державних закупівель, це ТОВ «Білдінг енд Девелопмент груп Україна». Його власниками є киянин Олександр Буряк та львів’янин Мирон Кульчицький. Останній, будучи одноосібним власником ТОВ «Кайзер Парк», у 2013 встановив у парку «Знесіння» атракціони таким чином, що незаконно зрізали та пошкодили дерева.

Єдиним конкурентом підприємства було ТОВ «Кокс-Україна», зареєстроване у січні цього року. Власниками є Олена Дубініна з Керчі та Вікторія Михальчук із с. Лопатин Радевського району. Контактний номер телефону цієї фірми (0986055061), вказаний у Віснику держзакупівель та ЄДР, співпадає з телефоном ТОВ «Скай Драйв Україна», співвласником якого є вже згаданий раніше Мирон Кульчицький. Також співвласником є Ростислав Дубінін з Керчі та Гретта Гукова-Кушнір.

Слід зазначити, що у травні цього року Департамент містобудування Львівської міськради закупив послуги з поліпшення благоустрою тих же озер у приватного підприємця Ореста Батюкевича з аналогічним терміном виконання до кінця 2015 року за майже 375 тис. грн. Відповідно до технічного завдання, з озер на території парків мали вивезти 1700 т сміття та намулу. Крім того, на Левандівському озері підприємець зобов’язався облаштувати пляж із піску шаром 30 сантиметрів та відновити пішохідну доріжку, замінивши бетонні плити.

У серпні мешканці скаржилися, що дані роботи ще не були виконані. Чиновники обіцяли, що їх виконають до кінця жовтня. Окрім того, перед тим у липні цього року депутати ЛМР збільшили розмір фінансування покращення благоустрою і технічного стану водойм на території парку «Піскові озера» з 160 тис. грн до майже 500 тис., а на парк «Озеро Левандівське» виділили 600,5 тис.

За даними: Наші гроші, Вікіпедія
Фото: postmaidan.info

Опублікував Ігор Саджениця


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!