Дві школи на Львівщині закриті через ремонт. Коли діти вийдуть на навчання

2512 0
Дві школи працюють віддалено через технічні причини.

На Львівщині через технічні причини дві школи не відкрилися з початку навчального року. Йдеться про школи у Солонці та Великих Мостах. Про це у коментарі Тvoemisto.tv розповів директор департаменту освіти і науки ЛОДА Олег Паска.

Читайте також: Директор львівської школи встановив рекорд україни, аби зібрати кошти на ремонт класів

«В області дві школи працюють віддалено через технічні причини. Це школа Великомостівської ОТГ, яка не має пожежної сигналізації. Тут терміново виготовляють документацію і встановлюють сигналізацію. А також школа в Солонці, там проводять капітальний ремонт», – каже Олег Паска.

Школу імені Героя України Миколи Паньківа у Солонці ремонтують у межах програми «Спроможна школа для кращих результатів». На капітальний ремонт закладу виділили 14 мільйонів гривень. У відділі освіти Солонківської ОТГ кажуть, що ремонт мають завершити до кінця цього року. Батьки сподівалися, що навчальний рік діти розпочнуть в оновленій школі, втім 663 учні наразі вчаться дистанційно.   

«Незабаром здамо частину будівлі – 16 класів. Фасад зробили майже повністю. Розпочали ремонт ще 10-ти класних кімнат. Коли вже будемо в помаранчевій зоні, приступимо до навчання у дві зміни. Перші-четверті класи йдуть в першу зміну, п’яті–одинадцяті у другу», – розповів директор солонківської ЗОШ I-III ст. імені Героя України Миколи Паньківа Володимир Кіт.

«Батькам казали, що до 15 вересня діти підуть у школу. Але я була там 14 вересня, фасади і класи зробили, а коридори зовсім не готові, там неможливо пройти», – каже мама учениці 2-го класу.

Олег Паска пояснює, що певні затримки у ремонті можливі. «Пізно вийшов наказ щодо програми «Спроможна школа». Обсяг робіт великий, вони просто не встигають», – зазначив він.

Також посадовець зазначив, що цього року за програмою «Спроможна школа для кращих результатів» в області ремонтують чотири навчальні заклади. На ремонт виділили 20 мільйонів гривень.

Читайте також: Через коронавірус на карантин закрили старшу школу ліцею «Сихівський»

Зазначимо, що на Львівщині понад пів сотні шкіл у Пустомитівському та Перемишлянському районах перейшли на дистанційне навчання через те, що їх віднесли до червоної карантинної зони. Водночас у Львові станом на 16 вересня у 21-й школі Львова деякі класи пішли на карантин. 

Вікторія Савіцька



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!