Дві вчительки із Львівщини увійшли в ТОП-50 найкращих в Україні

7287 0
Global Teacher Prize – це світова щорічна «Нобелівська премія» для вчителів.
Фотоколаж: Твоє місто

Фотоколаж: Твоє місто

Двоє вчителів з Львівщини потрапили у півфінал національної премії для вчителів Global Teacher Prize Ukraine 2021. Про це повідомляють на сайті премії.

У ТОП-50 увійшли Ольга Владичко з міста Сокаль Львівської області та Лілія Телішевська зі Львова. 

Ольга Владичко викладає в Сокальському ліцеї № 1 імені Олега Романіва. У своїй роботі Ольга Владичко практикує нестандартні уроки — урок-вернісаж, урок-пізнавально-мистецька гра «Сокальщина», урок на свіжому повітрі, художні пленери, урок-екскурсія рідним містом. Також вчителька викладає нетрадиційні розвивальні техніки малювання: монотипія (відбиток), роздмухування туші, акварель по вологому. Кожна дитина чи батьки можуть знайти послідовність виконання вказаних технік у блозі Ольги. Зокрема у ньому вона ділиться порадами та методами викладання предмету із своїми колег.

Лілія Телішевська викладає у середній загальноосвітній школі № 99. Уроки Лілії Телішевської  — постійний інтерактив: тут використовують комп’ютерні мережі, соціальні сервіси, створюють веб-квести про Лесю Українку та проєкти про Франка, ходять слідами героїв роману «Перехресні стежки». Не дивно, що її учні — переможці Всеукраїнських олімпіад, обласних етапів різноманітних мовно літературних конкурсів, переможці обласного етапу конкурсу-захисту наукових робіт МАН. Учителька знаходить визнання і серед колег — вона переможиця конкурсу «Учитель Року», Всеукраїнського конкурсу «Вчитель-новатор», Всеукраїнського конкурсу iChampions та десятків інших.

Global Teacher Prize – це світова щорічна «Нобелівська премія» для вчителів, започаткована мільярдером Санні Варкі у 2014 році. Національну премію ініціювала громадська спілка «Освіторія» у 2017 році. Її мета – відзначити внесок українських вчителів і підняти престиж професії педагога. Переможець отримує 250 тисяч гривень, рік навчання та поїздку на світовий освітній форум.

У 2017 році переможцем премії Global Teacher Prize Ukraine став вчитель з Чернівців Пауль Пшенічка.

 

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!