Експеримент у Львові. У парку почали посипати доріжки кавовою гущею. Фото, відео

9612 0
Суху пресовану гущу надали безкоштовно дві мережі кав'ярень.

У парку 700-річчя Львова посипали доріжку кавовою гущею. Згодом двірники зметуть її у місця зелених насаджень. Коли перевірять її на ефективність у боротьбі з ожеледицею, то приймуть рішення про використання гущі в інших парках. Про це сьогодні під час стріму ;Tvoemisto.tv розповіла радниця міського голови Ірина Оршак.

Читайте також: Львів'яни можуть стежити, як працює снігоприбиральна техніка у місті. Фото, відео

Вона прочитала про цю ідею у Фейсбуку, мовляв, у скандинавських країнах таким чином борються з ожеледицею. 

«Ми не будемо посипати дороги чи міжквартальні доріжки. Мова йде виключно про парки. Гуща має абразивні властивості, на посипаній нею доріжці взуття не їде. Вона має також корисні властивості, покращує якість грунту, позитивно впливає на зелені насадження і не впливає погано на ніжки домашніх улюбленців. Натомість пісок і соляні суміші негативно впливають на зелені насадження», – розповіла Ірина Оршак.

Наразі кав'ярні погодилися надати понад 100 кілограмів сухої гущі із кавових машин.

Загалом на «гарячу лінію міста» сьогодні скерували чимало звернень про ковзанку на вулицях зі скаргами на роботу комунальників. Мешканці скаржилися, що не посипані вулички на пагорбах на вулиці Круглій (Голоско), Кортумівці (бічна вул. Клепарівської), вiд вул. Чернiвецької до примiського вокзалу, а також суцільний лід у проході з Чернiвецької до переходу на ринок та інших.

Заступник міського голови Львова Андрій Москаленко у коментарі Тvoemisto.tv запевнив, що комунальні служби реагують на усі звернення і виправляють недоліки у районах.

Мешканець Львова Володимир Стасюк поскаржився на суцільньку ковзанку у Львові 

Нагадаємо, що у центрі Львова для боротьби з ожеледицею використовують реагенти (флорид кальцію), які не залишають фактично видимого сліду, а у центральних частинах технічну сіль і піскосуміш на підйомах та спусках. 

Фото та відео Тараса Бабенчука

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!