Фірма Козловського відремонтує стадіон для своєї команди за 19 млн грн

3188 0
Роботи відбуватимуться на вулиці Спортовій у Винниках, де розташований стадіон імені Богдана Маркевича.
Фото: Футбол 24

Фото: Футбол 24

Винниківське комунальне підприємство «Спортінвест» підписало договір із ТОВ «Академія футболу» на капітальний ремонт футбольних полів із облаштуванням освітлення у Винниках за 19,8 млн грн. На цьому стадіоні також тренується юнацька команда футбольного клубу «Рух» Григорія Козловського, співвласника компанії-переможця тендеру, пишуть «Наші гроші. Львів».

Читайте також: Фірма Козловського звела приватний пологовий на Раппопорта. Чи є тут відхилення від проєкту

Конкурувала з «Академією футболу» лише одна компанія – ТОВ «Галич-БК». Пропозиція компанії була на 3,6 млн грн дорожчою. Під час аукціону конкуренти не торгувались. Очікувана вартість закупівлі становила 24 млн грн, отож економія на тендері – 17,5%. Це перша участь ТОВ «Академія футболу» у публічних закупівлях і перша перемога. 

Роботи відбуватимуться на вулиці Спортовій у Винниках, де розташований стадіон імені Богдана Маркевича. Тривалий час він був домашньою ареною ФК «Рух», доки у 2019 клуб не переїхав до Львова, але на його території розташована дитяча школа клубу.

Стадіон складається із шести полів. Технічним завданням передбачено оновлення штучного покриття на чотирьох: серед яких основне поле, тренувальне та два міні-поля. Також встановлять прожектори для освітлення усіх майданчиків. Згідно із договірною ціною, витрати на покриття становитимуть 13,6 млн грн, а на освітлення – 2,7 млн грн. Прибуток компанії складе 105 тис. грн.

Читайте також: Мерія Львова звинувачує фірму родини Козловського у самовільних роботах у пам'ятці архітектури

ТОВ «Академія футболу» зареєстроване у Винниках, а його засновниками є кільканадцять компаній, бенефіціарами є депутат Львівської облради від «Європейської солідарності», президент футбольного клубу «Рух» Григорій Козловський та його дружина Юлія Козловська.

«Академія футболу» на початку 2020 року придбала у Винниківської міськради ділянку навколо Винниківського озера за 17,5 млн грн. Зараз там триває активне будівництво і має з’явитися відпочинковий комплекс та тренувальна база для футболістів. Саму водойму спустили, а з одного боку провели рубку дерев.

Згідно із сайтом ФК «Рух», у 2020 році тут мав з’явитись готельний комплекс, а у 2021-му – 7 повнорозмірних полів, футбольний манеж на 5 тис. місць, медико-реабілітаційний центр. Там зазначають і про майбутні зміни на стадіоні у Винниках без вказання, чиїм коштом.

 
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!