Гімназію «Шептицьких» у Львові «привітали» танцювальним флешмобом. Відео

5760 0
Цього тижня НВК «Школа-гімназія І-ІІІ ступенів імені Блаженного Климентія та Андрея Шептицьких», що у Львові, відзначає своє 25-річчя.

Дівчата-аніматори з церкви Покрови Пресвятої Богородиці, яка є осередком  згромадження Салезіян у Львові (їхні отці в тому числі опікуються і школою-гімназією «Шептицьких»), провели танцювальний флешмоб на площі Ринок. Таким чином молодь хотіла привітати навчальний заклад з 25-річчям заснування.

«Наші святкування відбуваються вже цілий тиждень. В п’ятницю відбудеться конференція в УКУ. Де ми поговоримо про католицьке шкільництво. А продовження відбудеться в суботу о 10-ій годині у Домініканському соборі відбудеться Архиєрейська літургія, далі урочиста Академія, де ми будемо обговорювати проблеми католицького шкільництва. О 16 годині відбудеться мюзикл «Біржа Душ», який підготували учні гімназії «Шептицьких». У ньому йтиметься про сучасну молодь, яка дбає про більше про матеріальні речі, але показано буде і те, що цій молоді потрібні також духовні речі» - розповів директор НВК «Школа-гімназія «Шептицьких»  о. Олег Ладнюк.

 

Довідка. У 1991 році в умовах проголошення незалежності України та великого національного і духовного відродження у Львові за ініціативою греко-католицької інтелігенції відкрито греко-католицький ліцей ім. Климентія Шептицького. У 2006 році Архиєпископ Львівський Ігор Возняк передав опіку над  ліцеєм  монашому Згромадженню  отців  Салезіян Української Греко-Католицької Церкви. У 2007р. ліцей було реорганізовано у гімназію Блаженного Климентія Шептицького.   У 2014 році  було змінено форму власності навчального закладу з приватної на комунальну.   Гімназію реорганізовано у НВК  «Школа-гімназія І-ІІІ ступенів імені Блаженного Климентія та Андрея Шептицьких».

Головною метою діяльності НВК є забезпечення реалізації права громадян на здобуття повної загальної середньої освіти на основі християнського світогляду і моралі. З 2015 року колектив НВК очолює отець-селезіянин Олег Ладнюк.

Сьогодні у  НВК «Школа-гімназія «Шептицьких»  навчається 196 учнів 5-11класів (всього 9 класів), працює 27 педагогів.

За 25 років існування навчальний заклад  випустив 750 учнів. Кожного року приблизно 20 % випускників продовжують навчання в УКУ та духовній семінарії. Учні НВК демонструють високий рівень навченості за підсумками ЗНО, предметних олімпіад.

Підготувала Оксана Щобак


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!