Обмеження з 19 грудня та Підгорецький замок у списку занепалих будівель. Головне за минулу добу

1966 0
Усе, на що ви могли не звернути увагу або проспати.
Фото: Marcin Jozwiak for unsplash

Фото: Marcin Jozwiak for unsplash

Нові обмеження. З 19 грудня в Україні дещо зміняться обмеження в роботі закладів харчування, проведенні масових заходів в закладах освіти і приміщенні церков.

Читайте також: Коронавірус і Різдво. Із якими обмеженнями святкуватимуть в Україні та Європі

Зокрема, нові обмеження забороняють:

  • Проведення в закладах освіти масових заходів за участі дітей з більш ніж однієї групи/класу;
  • Проведення в розважальних закладах та закладах громадського харчування публічних подій.
  • Приймання відвідувачів у музеях, на виставках, в галереях, якщо присутні більше однієї особи на 10 кв. метрів;
  • Робота закладів громадського харчування з 23:00 до 7:00 (крім замовлень на винос);
  • Проведення розрахункових операцій припиняється після 22:00. У ніч з 31.12 на 01.01 робота ресторанів та кафе буде дозволена до 01:00;
  • Релігійні заходи: в приміщенні за умови присутності більше однієї особи на 5 кв. м; 

Коронавірус – Львів – Україна. На Львівщині Covid-19 зафіксували у 377 осіб (540 – напередодні). Разом 53 844. Одужало – 38 201 (+ 912), померло – 1 512 (+ 25).

В Україні Covid-19 виявлено у 6 451 осіб (13 371 за попередню добу). Загальна кількість 900 666 пацієнтів. Одужало – 506 718 (+ 5 154), померло – 15 247 особи (+ 93).

Читайте такожУ Львові внаслідок ускладнень від коронавірусу померла відома піаністка

Читайте такожЧерез коронавірус помер завідувач поліклініки Перемишлянської лікарні

Перелік антилідерів не змінився: Київ – 91 743 (+ 605), Харківська 62 428 (+ 104), Одеська – 58 283 (+ 584) та Львівська області – 53 844 (+ 377).

Найбільша кількість підтверджених випадків за останню добу зареєстрована у Києві (605), Одеській (584), Київській (521), Дніпропетровській (461) та Запорізькій (440) областях.

Covid-19 – Головне. Стан 14-річного львів’янина, який вже тиждень перебуває в реанімації Covid-зони Львівського ОХМАТДИТу, з позитивною динамікою. Він досі підключений до апарату ШВЛ, але вже не має високої температури

В Україні стали робити менше тестів на виявлення Covid-19, саме тому Міністерство охорони здоров’я розширює перелік симптомів, при яких тестування робитимуть безкоштовно.

Читайте такожВикладача «Львівської політехніки», якого звинувачують у поширенні порнозображень, відсторонили

«Барицитиніб» – препарат, який зазвичай використовується при артриті, разом із «Ремдесивіром», може скоротити дні лікування від коронавірусної хвороби на день або більше. Нове дослідження ВООЗ показало, його ефективність особливо для тих, у кого важкий перебіг захворювання.

ЄC розглядає варіант пожертвувати 5% отриманих вакцин проти Covid-19 бідним країнам, що може порушити схему поширення, очолювану ВООЗ.

Підгорецький замок – Площа Коліївщини. Підгорецький замок потрапив у список покинутих і занепалих грандіозних і величних будівель світу, його опублікувало британське видання «Дейлі Мейл». «З моменту здобуття Україною незалежності він належав Національному художньому музею, але вони не мали ресурсів для його відновлення», – йдеться у матеріалі.

Читайте також: Український вертеп вперше представили на виставці у Ватикані

У Львові під час дослідження площі Коліївщини виявили фрагменти тильної споруди, яка існувала у задній частині парцелі. Зокрема, знайшли фрагмент муру і кам’яне мощення пивниці. Орієнтовним датуванням знахідок називають XVI-XIX століття.

США – РФ. Кандидат від Демократичної партії на виборах президента США Джо Байден виграв голосування Колегії виборників, отримавши понад 270 необхідних голосів. Наступний етап – інавгурація. 

ФСБ Росії причетна до отруєння російського опозиційного політика Навального речовиною «Новічок» в аеропорту Томська. За даними спільного розслідування Bellingcat і The Insider, ключову роль у замаху грав спецпідрозділ Інституту криміналістики РФ.

Читайте також: Сьогодні у Львові почали встановлювати ялинку. Фото дня

Футбол. У Лізі Європи київське «Динамо» зіграє з бельгійським «Брюґґе», а донецький «Шахтар» з ізраїльским «Маккабі». Поєдинки 1/16 фіналу Ліги Європи пройдуть 18 та 25 лютого. Перший матч «біло-сині» проведуть удома, «гірники» – на виїзді.

Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!