Умова, за якої посилять карантин та «лікування» у Львові ковіду спиртом. Головне за 17 листопада

4148 0
Усе, на що ви могли не звернути увагу або проспати.
Фото: Marcin Jozwiak for unsplash

Фото: Marcin Jozwiak for unsplash

«Карантин вихідного дня». Верховна Рада не підтримала рішення рекомендувати уряду переглянути запровадження «карантину вихідного дня». «За» ухвалення відповідної постанови проголосувало 149 нардепів за необхідної кількості 226.

Читайте також: Де у Львові найдешевше можна здати ПЛР-тест. Порівняння цін та термінів

Разом з тим Рада доручила Кабміну у разі посилення карантину оприлюднювати відповідне рішення за 7 днів до набуття ним чинності, інформувати про заходи підтримки бізнесу та просити Верховну Раду фінансувати їх також за тиждень.

Прем’єр Шмигаль заявив, якщо результату «карантину вихідного дня» не помітять через кілька тижнів, то доведеться посилювати карантинні обмеження. За його словами, якщо не дотримуватися обмежень, то уже за 3 тижні в Україні фіксуватимуть 20 тисяч випадків Covid-19 щодня і закінчаться місця у лікарнях.

Коронавірус – Львів – Україна. На Львівщині Covid-19 зафіксували у 504 особи (572 – напередодні). Разом 37 970. Одужало – 24 902 (+ 414), померло – 1 081 (+ 15).

Читайте такожРомана Віктюка поховають у Львові

В Україні Covid-19 виявлено у 11 968 осіб (9 832 за попередню добу). Загальна кількість 557 657 пацієнтів. Одужало – 250 983 (+ 6 786), померло – 9 856 особи (+ 159).

Перелік антилідерів не змінився: Київ – 52 642 (+ 1 143), Харківська – 48 586 (+ 407), Львівська – 37 970 (+ 504) та Одеська області – 34 176 (+ 761).

Найбільша кількість підтверджених випадків за добу зареєстрована у Києві (1 143), Дніпропетровській (808), Одеській (761), Черкаській (755) та  Запорізькій (734) областях.

Covid-19 – Головне. У Львові заговорили, що місцеві лікарі отримали патент на лікування коронавірусу і що цей патент переоформлять на винахід. Суть винаходу пульмонолога, доцента Львівського медуніверситету Анатолія Невзгоди полягає у застосуванні спирту при лікуванні Covid-19. Директор Центру легеневого здоров’я Любомир Рак розповів Тvoemisto.tv, що лікування коронавірусу спиртом не вважає доцільним. Не використовують метод лікування спиртом і в Лікарні швидкої медичної допомоги. За словам завідувачки центру терапії лікарні Марти Сайко, про метод лікування спиртом вона чула, але вважає його дивним. На тому, що лікування спиртом не входить у протокол лікування коронавірусу наголосила й інфекціоністка Львівської обласної інфекційної лікарні Наталія Смолинець.

Читайте також«Качни дільницю і виграй iphone». Як у Львові політики мобілізують молодіжний електорат

В Україні планують запустити масове тестування в червоних карантинних зонах за допомогою експрес-тестів на Covid-19. За словами міністра Кабінету міністрів Немчінова, додатково виділили 1 млрд грн на закупівлю експрес-тестів.

Сімейні лікарі повинні надати допомогу всім пацієнтам, які захворіли на коронавірусну хворобу. Навіть тим, у кого немає підписаної декларації з ними. Такі зміни затвердили у постанові на позачерговому засідання уряду.

Протести під Радою. Протестувальники учора прорвали кордон силовиків і намагалися штурмувати Раду. Сутички почалися після того, як нардепи провалили голосування законопроєкту про відтермінування на рік обов’язкових касових апаратів для фізосіб-підприємців. Після підкріплення силовикам вдалося відтіснити протестувальників.

Читайте такожНа Донбасі загинув солдат із львівської 80-ї десантно-штурмової бригади. Обставини з'ясовують

Білорусь «зачищають». Самопроголошений президент Білорусі Лукашенко розпорядився прибрати стихійні меморіали у столиці країни. У Мінську вже кілька днів тривають акції на «Площі змін», щоб вшанувати померлого Романа Бондаренка, якого викрали та побили. На місці загибелі хлопця зносять велику кількість квітів і лампадок.

Футбол на карантині. Головний санітарний лікар кантону Люцерн відправив збірну України з футболу на карантин, рішення про долю матчу Ліги націй має прийняти УЄФА. І УЄФА, і Швейцарська асоціація футболу були готові до проведення поєдинку, однак заборона місцевої влади перекреслила усі сподівання провести гру.

Другий тур виборів у Львові. З поміж 325 дільниць, які цієї неділі будуть відкриті на час другого туру виборів голови Львівської ОТГ, 100 знаходитимуться у школах. Тому цим школам рекомендують у п’ятницю та понеділок перейти на дистанційне навчання.

Читайте також«Вибори – це надбання». Маринович закликав львів’ян прийти в неділю на дільниці

Медіа-хаб «Твоє місто» проведе експертний аналіз дебатів між кандидатами на голову Львівської ОТГ Андрієм Садовим та Олегом Синюткою, які відбудуться 18 листопада. У прямому ефірі експерти та журналісти перевірять факти, озвучені кандидатами на голову Львівської ОТГ. Трансляція розпочнеться о 19.00.

Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!