Електрика дорожчає та Степанова можуть звільнити ще до кінця року. Головне за 26 листопада

8198 0
Усе, на що ви могли не звернути увагу або проспати.
Фото: УНН

Фото: УНН

Covid-19 – Головне. Міністра охорони здоров’я Степанова планують звільнити до кінця 2020 року. Однак, за даними джерел УП, є проблема із тим, хто стане новим міністром, оскільки зараз будь-хто, хто зайде на цю посаду – по суті матиме завершення кар’єри.

Міністр внутрішніх справ Аваков вважає, що в Україні мають негайно ввести повний локдаун на 3-4 тижні з механізмом компенсацій для населення. У Зеленського відповіли, що спільно з урядом введуть жорсткий локдаун у випадку погіршення епідемічної ситуації.

Читайте також: Вакцина не є чарівною зброєю. Експерти вважають, що Україна житиме з Covid-19 весь наступний рік

Світовий банк виділить 100 мільйонів доларів Мінохорони здоров’я для закупівлі вакцин від Covid-19 та обладнання лікарень.

Вакцина, розроблена Оксфордським університетом та AstraZeneca, могла отримати високі результати ефективності через неналежне проведення випробувань. У компанії визнали помилки при її випробуванні.

99,9% рідини в краплях коронавірусу випаровується за кілька хвилин, але вірус виживає, тому що висохла крапля утворює плівку схожу на млинець. Вона приклеюється до поверхні за кілька годин і може залишатися заразною при торканні. Вчені рекомендують регулярно чистити поверхні, щоби бути впевненим, що там немає Covid-19.

Читайте також: Ні їсти, ні пити, ні курити. Що впливає на достовірність ПЛР-тесту

Коронавірус – Львів – Україна. На Львівщині Covid-19 зафіксували у 737 особи (824 – напередодні). Разом 43 611. Одужало – 28 062 (+ 472), померло – 1 195 (+ 12).

В Україні Covid-19 виявлено у 15 331 осіб (13 882 за попередню добу). Загальна кількість 677 189 пацієнтів. Одужало – 317 395 (+ 9 617), померло – 11 717 особи (+ 225).

Перелік антилідерів не змінився: Київ – 64 019 (+ 1 399), Харківська – 53 433 (+ 895), Львівська – 43 611 (+ 737) та Одеська області – 40 535 (+ 793).

Найбільша кількість підтверджених випадків за добу зареєстрована у Києві (1 399), Дніпропетровській (1 254), Київській (979), Запорізькій (898) та Харківській (895) областях.

Сесія ЛОР – Культова книгарня. Перше засідання сесії Львівської обласної ради нового скликання може відбутися 1 грудня. Офіційне рішення оголосять нині. Як повідомив Тvoemisto.tv заступник голови Львівської обласної ТВК Шажко, наразі працює робоча група, до якої входять депутати від кожної з партій, які пройшли у раду.

Читайте також: У Львові судитимуть шахраїв, які переоформляли і продавали квартири одиноких людей

У Львові після книгарні «Глобус» на площі Галицькій,12 закривається ще одна культова «Українська книгарня» на проспекті Шевченка,8, поряд із НТШ. До 1 січня тут розпродують книги, решту повертатимуть у видавництва. Власниця Ольга Огризло розповіла, що карантин вихідного дня, відсутність туристів з-за кордону і з інших областей України вплинути на її рішення – згорнути справу.  

СБУ – Олігархи влади. Служба безпеки України назвала дані про свій автопарк «інформацією з обмеженим доступом».

Силовики виявили схованку з великою кількістю зброї, боєприпасів та вибухівки у будівлі президії Національної академії аграрних наук.

Зеленський обіцяв, що за його президентства відносини між владою та представниками великого бізнесу стануть виключно публічними. Тим часом високопосадовці продовжують проводити непублічні зустрічі з впливовими бізнесменами. Зокрема, знімальна група зафіксувала, як до бокових воріт МВС під’їхав Mercedes, яким користується бізнесмен Фукс.

Читайте такожМаршрути до сіл і містечок Львівської ОТГ не затвердили. У чому причина

Іншим разом, помітили автівку охорони неформальної групи «Приват», яка супроводжувала BMW на виїзді з МВС, а згодом кортеж заїхав до підземного паркінгу столичного офісу Коломойського. А бізнесмен та представник неформальної групи «Приват» Кіперман зустрічався із головою правління НАК «Нафтогаз» Коболєвим у п’ятизірковому готелі Hyatt,

Ріст тарифів на електрику. У Міненерго анонсували рішення про підвищення з наступного тижня тарифів для населення на електроенергію, зараз ведеться робота, щоб прийняти «максимально зважене рішення».

Читайте також: Львів'ян просять терміново допомогти зібрати кошти на викуп чорнобурок з хутрової ферми

Знищені Карпати. Виконавчий директор програми ООН з питань довкілля Інгер Андерсен попередила країни Карпатського регіону про серйозні загрози через вирубку лісів та зміни клімату. Як приклад вона навела руйнівні повені, які пережила Україна.

Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!