У пам'ять про медиків, які загинули від Covid та дата початку вакцинації в Україні. Головне за 29 січня

1883 0
Усе, на що ви могли не звернути увагу або проспати.
Фото: engin akyurt  for unsplash

Фото: engin akyurt for unsplash

Covid-19 – Головне. Вакцинація від Covid-19 в Україні може початися 15 лютого – орієнтовно тоді в Україну привезуть перші вакцини. На запитання, чи є ймовірність, що в лютому вакцину не привезуть і все відкладеться, головний санітарний лікар України Ляшко відповів, що завадити можуть лише форс-мажорні обставини – «наприклад, не відпустять партію, партія потрапить у ДТП, літак не вилетить через негоду».

Читайте також: Цього року у Львові планують відкрити п'ять підстанцій для бригад швидкої допомоги

Ляшко також презентував Календарний план вакцинації населення у 2021 році, який передбачає додаткову закупівлю близько 15 мільйонів доз вакцин проти коронавірусу. Згідно із ним, протягом лютого-квітня буде використано 367 тисяч безкоштовних вакцин для медиків стаціонарів і учасників ООС. Наступними у списку вакцинованих йдуть люди віком 80+ і працівники первинної медичної допомоги. Далі решта.

В оновленому списку країн за ситуацією з епідемією коронавірусу усі сусіди України, крім Молдови, залишились «червоними». «Зеленими» є також Туреччина та Єгипет.

Російську вакцину від Covid-19 «Спутник V» не будуть реєструвати в Україні. За словами міністра Степанова, одна політична сила «влаштувала істерію з приводу її реєстрації».

Читайте також: У ЄС схвалили вакцину від коронавірусу компанії Astrazeneca

Через поширення Covid-19 влада Чехії прийняли рішення з 30 січня закрити кордони для іноземців. Потрапити в країну тепер можна тільки в разі крайньої необхідності.

Коронавірус – Львів – Україна. На Львівщині Covid-19 зафіксували у 440 осіб (221 – напередодні). Разом 70 685. Одужало – 60 300 (+ 852), померло – 2 068 (+ 9).

В Україні Covid-19 виявлено у 5 181 осіб (5 579 за попередню добу). Загальна кількість 1 211 593 пацієнтів. Одужало – 1 003 341 (+ 11 310), померло – 22 479 особи (+ 128).

Перелік антилідерів не змінився: Київ – 127 833 (+ 361), Одеська – 81 047 (+ 260), Харківська 77 470 (+ 248) та Львівська області – 70 685 (+ 440).

Читайте також: На об'їзній Львова сталася аварія, в якій загинули батько з дворічною донькою

Найбільше підтверджених випадків за добу на Львівщині (440), у Києві (361), Івано-Франківській (356), Київській (326) та Вінницькій (238) областях.

«У пам’ять про медиків». Пандемія Covid-19 стала ще однією передовою в Україні. На неї вийшли медики. Твоє місто вшановує пам’ять померлих лікарів, медсестер і фельдшерів та хоче розповісти історію кожного з них. Кого ці люди любили, про що мріяли та що залишили нам у спадок.

Читайте такожБій під Крутами – поразка чи перемога? Який урок можна винести із подій січня 1918 року

Цього разу розповідаємо про Євгена Марцинішка – багаторічного завідувача поліклінічним відділенням Перемишлянської районної лікарні. Двері до кабінету 65-річного лікаря були завжди відчиненими. До нього на прийом приходили і діти, і дорослі, і АТОвці, і пенсіонери.

Зеленський – «Слуги народу» Президент Зеленський підписав указ про призначення шоумена та телеведучого Скічка головою Черкаської ОДА.

У фракції «Слуга народу» провели «рейтингове» голосування щодо виключення нардепа Олександа Дубінського. Найбільшу кількість набрав позитивний варіант.

Читайте такожНаступного тижня в Україні відкриють перший магазин Ikea

Гроші Дубневича. Вищий антикорупційний суд заарештував кошти народного депутата Ярослава Дубневича, якого підозрюють у заволодінні понад 93 млн гривень Укрзалізниці. Мова йде про понад 100 тисяч доларів та понад 100 тисяч євро, які в Дубневича вилучили під час обшуків.

Резиденція Путіна. Журналісти «Медузи» дізналися, що палац у Геленджику будували з 2006-2007 року, а президент РФ Путін бував у цій резиденції щонайменше 4 рази. До кожного візиту готувалися надзвичайно ретельно, в дні, коли це мало відбутися, не допускали ні робочих, ні підрядників. Підземний комплекс під резиденцією йде вниз на 16 поверхів. В оформленні маєтку немає золота, хоча є мармур «європейської якості». 

Читайте також: Львів’ян кличуть у Дім Франка на Гуцульську розколяду

Українські фільми. Американська академія кінематографічних мистецтв і наук оголосила список повнометражних фільмів, які допустили до розгляду на 93-й «Оскар». У ньому два українські фільми. У категорії International feature film це стрічка Валентина Васяновича «Атлантида». А у Documentary feature – документальна стрічка Ірини Цілик «Земля блакитна, ніби апельсин».

Від нині у Львові розпочинаються зйомки фільму «Кава з кардамоном». Із цією метою будуть ситуативні перекриття руху.

Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!