Чи зупинять транспорт на новий рік та девальвація гривні. Головне за 3 грудня

2128 0
Усе, на що ви могли не звернути увагу або проспати.
Фото: Miikka Luotio for unsplash

Фото: Miikka Luotio for unsplash

Covid-19 – Головне. Найбільше у світі хворих на Covid-19 серед тих, кому 25-50 років, хоч їхнє захворювання часто має легкий перебіг, але будь-який стан може призвести до смерті, про це розповів лікар-педіатр вищої категорії, кандидат медичних наук Андрій Паньков.

Закривати міжміське та міжнародне сполучення в рамках можливого оголошення локдауну уряд не планує. За словами міністра Кабінету міністрів Немчінова, Уряд очікує від Міністерства охорони здоров’я результати аналізу карантину «вихідного дня», для того, щоб прийняти рішення про необхідність запровадження локдауну у грудні.

Читайте такожЛьвівські нейрохірурги провели надскладну операцію 10-річній дівчинці на головному мозку

Жовківська райрада на Львівщині не зібрала кворуму для звільнення Ігоря Шевціва – головного лікаря центральної районної лікарні, де через знеструмлення померли пацієнти.

Юристи Celentano Ristorante на Ринку, що на вул. Галицькій, 1, виграли судову справу про штраф за порушення карантину вихідного дня. Як розповів гендиректор мережі Pizza Celentano та Kumpel’ Group Володимир Гнатюк, протокол поліцейські склали із порушеннями.

У США зареєстрували новий рекорд госпіталізацій та померлих від коронавірусу. Вперше за час епідемії у країні кількість госпіталізованих з коронавірусом перевищила 100 000 осіб. 

Читайте також: Безробітні є, а вакансії? Де і кому можна знайти роботу у Львові

Уряд Італії заборонив подорожі між регіонами країни з 21 грудня по 6 січня.

ВООЗ вивчає перспективи запровадження електронних сертифікатів вакцинації. Ці сертифікати можуть використовуватися під час подорожей.

Коронавірус – Львів – Україна. На Львівщині Covid-19 зафіксували у 667 осіб (586 – напередодні). Разом 47 477. Одужало – 31 485 (+ 674), померло – 1 301 (+ 25).

В Україні Covid-19 виявлено у 14 496 осіб (13 141 за попередню добу). Загальна кількість 772 760 пацієнтів. Одужало – 384 426 (+ 15 372), померло – 12 960 особи (+ 243).

Читайте також: Обрати сімейного лікаря і підписати декларацію можна у мобільному додатку

Перелік антилідерів не змінився: Київ – 75 376 (+ 1 364), Харківська – 57 267 (+ 906), Одеська – 47 920 (+ 935) та Львівська області – 47 477 (+ 586)

Найбільша кількість підтверджених випадків за добу зареєстрована у Києві (1 364), Запорізькій (1 060), Одеській (935), Київській (924) та Харківській (906) областях.

Грип у Львові. У місті лабораторно підтвердили перший у цьому сезоні випадок грипу. Як розповіла головна епідеміологиня Львівської області Наталія Іванченко-Тімко, його виявили у львів’янина, який з ознаками ГРВІ звернувся у 2-гу міську поліклініку Львова.

Читайте також: Монумент слави на Стрийській можуть знести. Планують там громадський простір

Девальвація гривні. До кінця року експерти очікують девальвації гривні, але незначної. За словами директора економічних програм Центру Разумкова Василя Юрчишина, ситуація буде залишатися відносно стабільною. Спостерігатиметься незначна девальвація у межах 10-20 копійок, але особливих «шоків» не буде.

Житло для СБУ. Т.в.о. начальника Головного слідчого управління СБУ Швець, чия майнова декларація не є публічною, оселився з родиною у маєтку ринковою вартістю орієнтовно 11 мільйонів гривень, у котеджному містечку «Золоче», – одному найдорожчих елітних поселень Київщини з власним яхт-клубом та вертолітним майданчиком.

«Оскар 2021» – Jazz Bez. Американська академія кіномистецтв планує провести церемонію вручення премії «Оскар» навесні у традиційному офлайн форматі. Попередньо вона має відбутися 25 квітня.

Читайте також: Чому серед найпопулярніших в Україні Youtube-відео немає українських і чи можна це змінити

ХХ Міжнародний фестиваль сучасної імпровізаційної музики Jazz Bez відбудеться 4-6 грудня. У Львові можна буде почути музикантів із Польщі, США, Нігерії та України. Відвідати фестиваль можна безкоштовно, але за попередньої реєстрації. Концерти відбудуться на відкритій локації Ennio Event Square.

Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!