Значне посилення карантину в Україні та МОЗ змінило критерії госпіталізації ковідних хворих. Головне за 3 листопада

3516 0
Усе, на що ви могли не звернути увагу або проспати.
Фото: Ava Sol for unsplash

Фото: Ava Sol for unsplash

Covid-19 – Головне. З наступного тижня в Україні планують значно посилити карантинні обмеження. За даними  джерел у Кабміні та Офісі президента, розглядаються варіанти від «карантину вихідного дня» до запровадження комендантської години та штрафів за її порушення. Ймовірність посилення карантину дуже висока.

Читайте також: Хто став депутатом Львівської міської ради. Імена, біографії, статки і фото

Читайте також: На міську виборчу комісію тиснули, – голова Львівської міської ТВК

Ситуація з Covid-19 близька до катастрофічної і кожен з нас несе особисту відповідальність за розповсюдження коронавірусної хвороби. «Ми дійшли точки неповернення і близькі до катастрофи. Ситуація критична не тільки в Україні, а й в усьому світі. Англія, Франція, Австрія, Німеччина, Іспанія знову вводять жорсткі карантинні обмеження не просто так», – розповів міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

Змінено критерії до госпіталізації хворих з підозрою та з підтвердженим Covid-19. Згідно Наказу МОЗ №2438 від 27.10.2020 року, тепер до лікарень кластимуть осіб з підозрою чи підтвердженим Covid-19, що мають хоча би одну з нижче наведених ознак:

  • частота дихання менше 10 за хвилину або більше 30-ти.
  • сатурація менше або дорівнює 92% (сатурація - це частка насиченого киснем гемоглобіну відносно загального гемоглобіну, вимірюється пульсоксиметром),
  • порушення свідомості.

Також до лікарень зможуть потрапити пацієнти з перебігом захворювання ковіду середньої важкості, які мають тяжку супутню патологію.

Читайте також: Очі «псуються» не лише від комп'ютера або Чому зір втрачають стоматологи і продавчині

Заповненість ліжкової мережі для хворих на Covid-19 Львівської області зросла до 67,3%. Із 3 025 ліжок уже зайняті пацієнтами 2 036. Лише за попередній тиждень у стаціонари області госпіталізували понад 1 100 пацієнтів.

З 30 жовтня виконувачкою обов’язків генерального директора Львівського обласного лабораторного центру стала Наталія Іванченко-Тімко. 

В Україні вже завершили випробування українських експрес-тестів на Covid-19 методом ІФА  і розпочинають їх використовувати.

Авіакомпанія SkyUp з 18 грудня відкрила продаж квитків зі Львова до Стамбула

Читайте також: Головний лікар 8-мої лікарні Львова пішов із посади

Коронавірус – Львів – Україна. На Львівщині Covid-19 зафіксували у 433 особи (463 – напередодні). Разом 31 134. Одужало – 12 706 (+ 581), померло – 901 (+ 10).

В Україні Covid-19 виявлено знову у рекордних 8 899 осіб (6 754 за попередню добу). Загальна кількість 411 093 пацієнтів. Одужало – 168 868 (+ 5 100), померло – 7 532 особи (+ 157).

Перелік антилідерів не змінився: Київ – 39 534 (+ 789), Харківська – 38 709 (+ 712), Львівська – 31 134 (+ 463) та Одеська області – 25 785 (+ 460).

Звільнили Марківа. Міланський апеляційний суд виніс виправдувальний вирок у справі Віталія Марківа, повністю виправдавши його. Він  повертається з представниками України на Батьківщину.

Читайте також: Львівський апеляційний суд скасував заборону висновку ОВД на будівництво вітряків на Боржаві

Вибори 2020. До ради Львівської ОТГ пройшли п’ять партій: «Європейська солідарність», «Об’єднання «Самопоміч», Партія «Голос», «Варта», ВО «Свобода».

Голоси виборців розподілилися так:

  • «Європейська солідарність» – 31,25% (26 депутатів)
  • «Об’єднання «Самопоміч» – 19,43% (17 депутатів)
  • Партія «Голос» – 8,9 % (8 депутатів)
  • «Варта» – 6,96% (7 депутатів)
  • ВО «Свобода» – 6,85 (6 депутатів).

Скандальний Конституційний суд. Європейський Союз заявив, що Україна повинна невідкладно відновити антикорупційну інфраструктуру, попередивши, що це є умовою надання фінансової допомоги та безвізу з ЄС.

Голова КСУ Тупицький зареєстрований у будинку в котеджному містечку «Коник», який належить члену «команди Олександра Дубінського» Левченку. Орієнтовна вартість будинку тут може становити близько мільйона доларів. Левченко – донецько-київський бізнесмен, керівник і співвласник фірм «КНЗС» і «К252» (однойменний ресторанний комплекс поблизу Конча-Заспи).

Читайте також: У Львові десятки людей стоять у черзі на ПЛР-тест. Фото дня

Фракції «Голосу», «Європейської солідарності», ОПЗЖ та група «За майбутнє» у Верховній Раді виступають проти прийняття законопроєкту президента Зеленського, який пропонує розпустити Конституційний суд.

Байден випереджає Трампа. Станом на сьому ранку (за київським часом) за результатами попереднього підрахунку голосів у 25-ти штатах, кандидат від Демократичної партії Джо Байден значно випереджає представника Республіканської партії, Дональда Трампа. Штати, які висловились за Трампа, загалом мають 82 голоси у Колегії виборників, а ті, що за Байдена – 188.

Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!