Різдво у Львові та з 8 січня заборонять продавати побутову хімію і одяг. Головне за минулу добу

10142 0
Усе, на що ви могли не звернути увагу або проспати.
Фото: S&B Vonlanthen for unsplash

Фото: S&B Vonlanthen for unsplash

Covid-19 – Головне. В Україні після новорічних свят існує ймовірність зростання кількості хворих на коронавірус. Як повідомили в Офісі президента за результатами термінової наради, також очікується зростання захворюваності на грип.

Читайте також: Треш біля львівської ялинки, або Чому варто зробити декілька локацій для святкувань

На період січневого локдауну в Україні супермаркетам заборонили продавати побутову хімію, одяг, пресу та інші товари повсякденного вжитку. Для виконання постанови Кабміну супермаркети будуть змушені або закривати відповідні відділи на території, або забороняти продаж під час розрахунку на касі. В Американській торговельній палаті це назвали обмеженням прав споживачів.

Прем'єр Великої Британії Джонсон оголосив про новий локдаун в Англії, доручивши людям залишатися вдома, щоб стримати більш заразний варіант коронавірусу.

Угорщина навряд чи буде застосовувати російську вакцину Sputnik V проти коронавірусу. Як заявив угорський прем’єр Орбан, у порівнянні зі Sputnik V, китайська вакцина Sinovac більш перспективна, вона буде доступна раніше і в великих кількостях.

Читайте також: Євросоюз відтермінував для українців введення платного дозволу на в’їзд

Коронавірус – Львів – Україна. На Львівщині Covid-19 зафіксували у 352 осіб (433 – напередодні). Разом 62 615. Одужало – 47 074 (+ 158), померло – 1 799 (+ 9).

В Україні Covid-19 виявлено у 4 158 осіб (4 576 за попередню добу). Загальна кількість 1 078 251 пацієнтів. Одужало – 733 558 (+ 4 693), померло – 18 927 особи (+ 73).

Перелік антилідерів не змінився: Київ – 113 523 (+ 504), Одеська – 72 600 (+ 285), Харківська 70 343 (+ 63) та Львівська областях – 62 915 (+ 352).

Найбільша кількість підтверджених випадків за добу зареєстрована у Запорізькій (528), Києві (504), Львівській (352), Миколаївській (314) та Київській (301) областях.

Читайте також: У ТРЦ Львова на хабарі затримали одного з керівників обласного управління водних ресурсів

Трансплантації в Україні. Цьогоріч в Україні планують суттєво збільшити кількість трансплантацій. Зокрема, у Міністерстві охорони здоров’я зараз активно працюють над реалізацією трансплантації верхніх та нижніх кінцівок. Також планують вперше зробити трансплантацію легень та проводити всі трансплантації печінки.

Причиною смерті 30-річного чоловіка, якому 25 грудня пересадили донорське серце у Лікарні швидкої допомоги, стала поліорганна недостатність, обумовнена первинною печінковою та нирковою недостатністю. До роботи серця претензій не було. Таким був результат патолоанатомічного дослідження.

Читайте також: Боротьба за пасажира. Комунальне АТП вимагає скасувати приміські маршрути у Львівській ОТГ

Вбивство Шеремета. Ще в 2012 році секретні служби Білорусі за наказом Лукашенка обговорювали можливість підірвати вибухівкою журналіста Павла Шеремета, що було здійснено 4 роки потому. Про це свідчать записи розмов глави Комітету держбезпеки Білорусі у 2008-2012 роках Зайцева, передані білоруською опозицією.

У МВС України заявили, що ці записи відповідають версії українського слідства і на справі ветеранів АТО й волонтерів не позначаться. У виконанні вбивства білоруського журналіста, українські слідчі звинувачують рок-музиканта та військового Андрія Антоненка (Riffmaster), дитячого хірурга та волонтера Юлію Кузьменко («Лиса») та військову медсестру Яну Дугарь.

Читайте також: Чому на площу Двірцеву у Львові скерують ще додатково 70 мільйонів гривень

Плагіат Шкарлета. У членів Комісії з академічної доброчесності НУ «Чернігівська політехніка», яка заперечила наявність плагіату у роботах ексректора вишу, а тепер міністра освіти і науки Шкарлета, також є проблеми з плагіатом. У докторській дисертації голови комісії Маргасової «Стратегія забезпечення стійкості економіки України до загроз економічній безпеці» знайшли численні текстові запозичення – загалом 70 сторінок.

Немовлята нового року. За три дні нового 2021-го року, у пологових відділеннях та лікарнях, які розташовані у Львові, народилося 57 малюків. Зокрема, як вдалося дізнатися Тvoemisto.tv, у пологовому клінічному будинку №1, що на вул. Мечникова, 8, народилося 12 діток. У пологовому відділенні комунальної 3-ої міської клінічної лікарні, що на вул. Раппапорта, народилося 17 немовлят. А у Львівському обласному клінічному перинатальному центрі, що на вул. Дж. Вашингтона, 6 – аж 28 діток. У всіх трьох пологових першими народжувалися хлопці.

Читайте також: 12 пісних страв до столу на Святвечір. Перелік і прості рецепти

Читайте також: Єгипет і Мальдіви. Куди їдуть львів’яни взимку і що вигідніше в час пандемії

Різдво у Шевченківському гаю. Цього року Різдво у Музеї народної архітектури та побуту, через карантинні заходи буде не таким гучним, як завжди. Зокрема, 7 січня не передбачені майстер-класи. Споглянути можна буде на «живу» шопку, оглянути Хатинку Святого Миколая, а також пофотографуватися на кількох фотозонах.

Різдвяний ярмарок у Львові може працювати і під час повного локдауну, який запровадив уряд країни з 8 січня, але в іншому форматі. 

Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!