Мери міст відмовляються вводити локдаун та штурм будівлі Конгресу людьми Трампа. Головне за 6 січня

3390 0
Усе, на що ви могли не звернути увагу або проспати.
Фото: Dari lli for unsplash

Фото: Dari lli for unsplash

Різдво у Львові. Перед Україною постав великий виклик, коли Різдво Христове перетворюється на світське Різдво без новонародженого Ісуса. Таку позицію висловив Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав. У чому полягає цей виклик? «Саме слово «Різдво», – пояснює він, – означає день народження. Коли ми святкуємо Різдво і не кажемо чиє, то виходить, святкуємо Різдво без новонародженого. Це доволі новий феномен, який трохи дезорієнтує нас, але водночас він потребує адекватної відповіді віруючих християн».

Читайте також: Опісля були арешти. як Василь Стус та Ігор Калинець ходили з вертепом у Львові. Фото

Архиєреї різних Церков привітали львів’ян з Різдвом. Варто переживати свята не лише з думкою про матеріальне, – гарно накритий стіл, дзвінку коляду, нове вбрання; але насамперед з настановою замислитись про Вічність, зазначили вони. 

Медіа-хаб Тvoemisto.tv у день Різдва Христового, 7 січня, о 08.00 ранку транслюватиме Архиєрейську Божественну Літургію із Собору Святого Юрія Побідоносця. Її очолюватиме Високопреосвященний Архиєпископ і Митрополит Львівський Ігор (Возьняк).

Різдвяну літургію можна дивитися на Фейсбук-сторінці і на Ютуб-каналі медіа-хабу, а також на сайті Тvoemisto.tv.

Читайте також: Як львів’яни відзначають Святвечір. Фото з соцмереж

Читайте також: Різдвяні шопки у храмах Львова. Фото

Коронавірус – Львів – Україна. На Львівщині Covid-19 зафіксували у 324 осіб (371 – напередодні). Разом 63 610. Одужало – 48 901 (+ 429), померло – 1 841 (+ 23).

В Україні Covid-19 виявлено у 6 911 осіб (5 334 за попередню добу). Загальна кількість 1 090 496 пацієнтів. Одужало – 761 898 (+ 14 490), померло – 19 357 особи (+ 228).

Перелік антилідерів не змінився: Київ – 115 300 (+ 931), Одеська – 73 950 (+ 668), Харківська 71 213 (+ 557) та Львівська області – 63 610 (+ 324).

Найбільша кількість підтверджених випадків за добу зареєстрована у Києві (931), Одеській (668), Запорізькій (622), Київській (596) та Харківській (557) областях.

Читайте такожЛьвів’ян кличуть на Різдво у Шевченківському гаю. Програма святкування

Covid-19 – Головне. Міністерство охорони здоров’я проти перенесення жорсткого карантину та проти його скасування. Міністр Степанов сподівається, що січневий локдаун допоможе уникнути «локдауну» до весни й навесні.

У Тернополі вирішили не вводити посилений карантин через коронавірус, який запроваджується з 8 січня. Комісія з ТЕБ і НС вирішила не вводити ніяких жодних додаткових обмежень до тих, які діяли раніше.

Мер Черкас Бондаренко виступив проти запровадження локдауну, який діятиме по всій країні з 8 січня. Він додав, що влада міста ухвалить рішення про те, чи запроваджувати локдаун, у понеділок, 11 січня.

13 країн ЄС звернулися до керівництва Єврокомісії з проханням допомогти країнам Східного партнерства, серед яких і Україна, в отриманні вакцини від коронавірусу.

Читайте також: Віншування до різдвяної коляди. Добірка сучасних та автентичних привітань

Підпільна вакцинація. Бізнесмен Бродський у своїй колонці у ЗМІ заявив, що низка нардепів і представників уряду таємно вакцинувалися проти Covid-19 нелегально завезеною до України з Ізраїлю вакциною Pfizer. За його даними, вони платили за щеплення по 2,5 тисячі євро.

Президент Зеленський та прем’єр Шмигаль дали доручення СБУ та іншим правоохоронним органам перевірити інформацію про можливу підпільну вакцинацію та про нібито ввезення в Україну контрабандою вакцину.

Скандал з вакцинацією. Вакцина від коронавірусу іноземного виробництва буде закуповуватися Україною через українську компанію-посередника «Лекхім». «Максим Степанов фактично самостійно призначив компанію, в якої буде закуплена вакцина від Covid-19»,зазначають у громадській організації «Пацієнти України». Вибір Максима Степанова не випадковий, вважають у ГО. Власником заводу АТ «Лекхім», як і ще одного ПрАТ «Технолог» є Печаєв – соратник ексміністерки МОЗ часів Януковича Богатирьової.

Читайте також: Різдво на локдауні. Чи можна буде йти до церкви 8 січня

Держпідприємство «Медзакупівлі України» також назвало брехнею заяву міністра Степанова про те, що МОЗ веде перемовини щодо вакцини «безпосередньо з топ-виробниками з травня 2020 року»

Штурм будівлі Конгресу США. Учасники мітингу на підтримку Трампа прорвали кордон поліції і увірвалися у будівлю Капітолію у Вашингтоні, де Конгрес мав оголосити результати виборів президента, перемогу на яких отримав Джо Байден. 

Сили спеціального призначення, Нацгвардія та поліція зачистили будівлю Капітолію. Всього було затримано більше 20 осіб, операцію провели до настання в Вашингтоні комендантської години. У лікарні померла жінка, яка отримала вогнепальне поранення під час штурму.

Читайте також: Як у Львові працюватимуть служби доставки на різдвяні свята. Графік

Колиші президенти США Джордж Буш-молодший, Барак Обама, Білл Клінтон і Джиммі Картер заявили, що тільки в «бананових республіках» підсумки виборів оскаржуються методом заворушень.

Гарного Вам Різдва!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!