Протест у Львові проти жорсткого карантину та війська РФ в Нагірному Карабасі. Головне за 9 листопада

1944 0
Усе, на що ви могли не звернути увагу або проспати.
Фото: Drew Beamer for unsplash

Фото: Drew Beamer for unsplash

«Карантин вихідного дня». У середу, 11 листопада, о 10.00 год. під будівлею ЛОДА, що на вул. Винниченка, 18, ресторатори планують провести акцію протесту. Головна вимога – скасувати усі обмеження на роботу ресторанів та карантину вихідного дня. Як розповіла Тvoemisto.tv співорганізаторка акції Тетяна Абрамова, крім Львова, у цей же день протестуватимуть працівники ресторанної галузі по всій Україні.

Читайте також: Чому у Львові досі не можна купити вакцину від грипу

МОЗ буде пропонувати Кабміну запровадити жорсткий карантин на вихідні, щоб у суботу й неділю працювали лише продуктові магазини та аптеки, транспорт та автозаправки. Ресторани, кафе, інші заклади громадського харчування будуть працювати тільки «на винос».

За словами президента Зеленського, режим карантину на вихідні, приблизно на кілька тижнів, може допомогти Україні уникнути жорсткого локдауну. Вдасться уникнути великого збільшення хворих і встигнути підготувати необхідну кількість ліжок.

З огляду на те, які наслідки для сфери культури, креативних індустрій може спричинити «карантин вихідного дня», Міністерство культури не підтримало цю ініціативу.

Читайте також: Кому вигідно, щоб закривались ФОПи, або Чим загрожує скасування спрощеної системи оподаткування

Коронавірус – Львів – Україна. На Львівщині Covid-19 зафіксували у 465 особи (301 – напередодні). Разом 33 754. Одужало – 20 987 (+ 251), померло – 989 (+ 50).

В Україні Covid-19 виявлено у 8 687 осіб (9 397 за попередню добу). Загальна кількість 469 018 пацієнтів. Одужало – 209 143 (+ 2 273), померло – 8 565 особи (+ 115).

Перелік антилідерів не змінився: Київ – 44 920 (+ 748), Харківська – 43 930 (+ 717), Львівська – 33 754 (+ 465) та Одеська області – 28 728 (+ 463).

Covid-19 – Головне. З 9 листопада українські лікарні не будуть проводити планові операції, а перейдуть лише на лікування ургентних хворих та пацієнтів з Covid-19. Головний санітарний лікар Ляшко зазначив, що потрібно терміново збільшити з 50 тисяч до 80 тисяч кількість ліжок, які можуть приймати хворих на коронавірус і 80% з них забезпечити киснем.

Читайте також: За яких умов дозволено припинити самоізоляцію після Covid-19. Пояснення МОЗ

Зокрема, на Львівщині розгорнуть ще 300 додаткових місць для госпіталізацій пацієнтів із коронавірусною хворобою та з підозрою на неї. Відділення працюватиме на базі Львівського протитуберкульозного диспансеру, що на вул. Бой-Желенського.

Президент Зеленський, глава його Офісу Єрмак, очільники Мінфіну та Міноборони, відповідно Марченко та Таран отримали позитивні тести на коронавірус.

Збільшення з листопада зарплат для сімейних лікарів, яке 30 жовтня пообіцяв міністр Степанов, не відбулося і поки що не відбудеться, оскільки таке збільшення не погодили з Міністерством фінансів.

Вакцина проти Covid-19 не за горами, адже перші проміжні результати у масштабних випробуваннях показують, що продукт Pfizer та BioNTech на 90% ефективний.

Читайте також: Українська стала мені рідною. Історії тих, хто вчив мову у дорослому віці

Вибори у Львові. Суд прийняв рішення відмовити у задоволенні позовних вимог позивача у справі стосовно фальсифікації результатів виборів до Львівської міськради. Як повідомив керівник проєктів у галузі виборів та місцевого самоврядування мережі «Опора» Тарас Радь, таким чином рішення Львівської міської ТВК з результатів виборів депутатів ЛМР залишається чиним.

На міську ТВК подав до суду кандидат від партії «Наш край» Лозинський. Він вважав, що при складанні протоколу було порушено вимоги Виборчого кодексу.

Нагірний Карабах. Прем’єр Вірменії Пашинян підписав з президентами Росії і Азербайджану документ про припинення війни в Нагірному Карабасі з 01:00 10 листопада. Згідно з ним, уздовж лінії зіткнення терміном на п’ять років розгортається миротворчий контингент РФ в кількості 1 960 військовослужбовців зі стрілецькою зброєю, 90 бронетранспортерів, 380 одиниць іншої техніки. Додатково Вірменія, окрім уже втрачених територій, повертає Азербайджану Кельбаджарський та Лачинський райони.

Читайте також: У Львові підсвітили храм святого Іоана Золотоустого. Фото

Будівлю уряду Вірменії захопили демонстранти, які протестують проти цього рішення. Кілька тисяч людей знаходяться в різних районах Єревана, в тому числі і вдома у Пашиняна.

Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!