Чи підуть діти в школу з понеділка та коли на Львівщині розпочнеться вакцинація. Головне за добу

5286 0
Усе, на що ви могли не звернути увагу або проспати.
Фото: Marcel Walter for unsplash

Фото: Marcel Walter for unsplash

Covid-19 – Головне. Перший етап вакцинації в області від коронавірусної інфекції має розпочатись з наступного тижня. Як  повідомила епідеміологиня, керівниця Львівського обласного лабораторного центру МОЗ Наталія Іванченко, 15 лютого в Україну має надійти вакцина за програмою COVAX, а саме Pfizer-BioNTech. Яка кількість потрапить у Львівську область ще не відомо, однак вакцинація розпочнеться з медичних працівників 23 ковідних лікарень області. 

Читайте також(Не) доглянута старість. Які умови в будинках для літніх у Львові і скільки це коштує

Глава МОЗ Степанов повідомив, що китайська Covid-вакцина Sinovac буде в Україні протягом наступного місяця. Вона буде безкоштовною в Україні.

Вакцини від Covid-19 будуть доступними для дітей не раніше кінця літа 2021 року. Одна з основних причин таких термінів у тому, що наразі немає результатів щодо ефективності вакцини від Covid-19 серед дітей, повідомляє The New York Times з посиланням на виробників вакцин Pfizer та Moderna.

У Польщі в перший день після послаблення карантину виникли корки на шляху до популярного гірськолижного курорту у Закопане.

Читайте також: Сім кіл пекла. Мама дівчинки, яка отруїлася соком, досі не може добитися справедливості

Коронавірус – Львів – Україна. На Львівщині Covid-19 зафіксували у 373 осіб (319 – напередодні). Разом 73 855. Одужало – 65 742 (+ 648), померло – 2 174 (+ 14).

В Україні Covid-19 виявлено у 4 773 осіб (5 039 за попередню добу). Загальна кількість 1 262 867 пацієнтів. Одужало – 1 106 155 (+ 7 211), померло – 24 174 особи (+ 116).

Перелік антилідерів не змінився: Київ – 131 547 (+ 348), Одеська – 83 042 (+ 143), Харківська 80 012 (+ 189) та Львівська області – 73 855 (+ 373).

Найбільше підтверджених випадків за добу в Івано-Франківській (592) і Львівській (373) областях, Києві (348), Закарпатській (314), Вінницькій (307) та Дніпропетровській (297) областях.

Читайте також: «Приїжджайте, є нирка». У Львові батькові двох малих діток пересадили орган

Діти в школі  Коли завершиться негода. Через погіршення погодних умов у Львівській області батькам рекомендували не вести дітей у школи та садки. Ті, хто не має з ким залишити дитину, могли привести їх чергові класи та групи. Проте, уже з понеділка, освітяни чекають школярів у класах. 

Упродовж учорашньої доби через снігові замети на дорогах Львівщини рятувальники відбуксирували 43 транспортних засобів, з них 6 автомобілів швидкої медичної допомоги.

На Україну суне холодна повітряна маса, яка відступить аж 21-22 лютого, до того часу у країні прогнозують значні морози, при цьому опади малоймовірні. Як повідомила синоптикиня Наталія Діденко, температура повітря вночі очікується -10-16 градусів, вдень -5-11 градусів. У суботу переважатиме північно-західний вітер із штормовими поривами.

Читайте також: У Трускавці насмерть замерзають лебеді. Мешканці організували акцію порятунку

Ще одне закрите РНБО – Cлуга народу. Президент Зеленський доручив розпочати підготовку засідання РНБО, частину питань на якому розглянуть в закритому режимі. Зазначається, що засідання проведуть 19 лютого в приміщенні Офісу президента на Банковій.

Нардеп «Слуги народу» Шевченко оприлюднив на своїй сторінці у Facebook фото і відео зі Всебілоруських зборів під керівництвом самопроголошеного президента Білорусі Лукашенка. На «з’їзді КПРС» Лукашенка засвітився і лідер забороненої в Україні комуністичної парті Симоненко.

Читайте такожАвто краще пропустити, або Кілька порад пішоходам і водіям, щоб зберегти здоров'я

США – РФ – ЄС. США та Європа на засіданні Ради Безпеки ООН звинуватили Росію у блокуванні будь-якого вирішення конфлікту на сході України. Натомість посол РФ в ООН Небензя звинуватив Україну у невиконанні Мінських домовленостей. На що його німецький колега Хойсген відповів, що саме Москва не виводить важке озброєння з Донбасу.

Міністр закордонних справ РФ Лавров заявив, що Москва готова до розриву відносин з Євросоюзом. «Хочеш миру – готуйся до війни» – сказав він.

Читайте такожЯк львів'яни у соцмережах жартують із негоди

День святого Валентина. Найбільше День святого Валентина хвилює мешканців Черкаської, Сумської та Тернопільської областей. Найменш зацікавленими в інформації про День закоханих виявилися мешканці Криму, Львівської та Донецької областей. Такими є результати аналізу запитів користувачів Google за останні 10 років, який провели експерти Інституту масової інформації.

Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!