Як записатися на безкоштовну вакцинацію та «безпрецедентний» День Незалежності. Головне за добу

2191 0
Усе, на що ви могли не звернути увагу або проспати.
Фото: Freepik.com

Фото: Freepik.com

Covid-19 – Головне. Кожен українець зможе записатись на вакцинацію від коронавірусу за державний кошт з 1 березня 2021 року. За словами головного санлікаря Ляшка, доступ до запису на щеплення буде відкритий як для тих громадян, які підпадають під групи ризику, так і для людей віком 18-59 років поза ними.

Читайте також: До двох метрів снігу і 20 градусів морозу. Фото із відеокамер у Карпатах

Міністерство охорони здоров’я хоче оновити поділ зон за рівнем епідеміологічної небезпеки, за яким кожна область потраплятиме в одну з чотирьох зон – червону, помаранчеву, жовту або зелену. За проєктом нового зонування, у червону зону могла б потрапити Івано-Франківська область, яка має 70% заповненість ліжок для людей з коронавірусом.

ЄС планує запровадити «сертифікат вакцинації» для тих, хто отримав щеплення від коронавірусу, але це не буде «паспортом вакцинації». Як заявила єврокомісар з питань охорони здоров’я Кіріакідес, різниця полягає в тому, що у сертифікаті міститимуться всі дані, пов’язані з вакцинацією. Він дасть уявлення про розвиток вірусу, а також про побічні ефекти.

Коронавірус – Львів – Україна. На Львівщині за дві доби Covid-19 виявили у 493 хворих (164 за попередню). Разом 74 348. Одужали – 66 168 особи (+ 426 за дві доби), померло – 2 187 (+ 13).

Читайте також: На Львівщині через негоду заборонили рух вантажівок дорогами місцевого значення

В Україні за дві доби коронавірус виявлено у 8 276 осіб (3 094 за попередню). Загальна кількість 1 271 143 пацієнтів. Одужало – 1 114 301 (+ 8 146 за дві доби), померло – 24 330 особи (+ 156).

Перелік антилідерів не змінився: Київ – 131 949 осіб (плюс 402 за дві доби), Одеська – 83 296 (+ 254 за дві доби), Харківська – 80 394 (+ 382) та Львівська області – 74 348 (+ 493).

Найбільша кількість підтверджених випадків за добу в Івано-Франківській (483), Чернівецькій (272), Житомирській (220), Дніпропетровській (212) та Закарпатській (207) областях.

Читайте також«Відкопаю авто, недорого». У Львові з'явилась нова послуга

Стихія у Львові. Від нині усі школи та дитсадки Львова повертаються до роботи у звичному режимі. У мерії запевняють, що впродовж вихідних до шкіл та садочків міста розчистили доїзди.

У Львові обіцяють залучити додаткову техніку для розчищення доїздів до контейнерів із сміттям поблизу будинків. Перевізники ТПВ впродовж кількох днів не вивозили сміття із дворів міста, через те що не могли подолати снігові замети.

День Незалежності. Президент Зеленський анонсував «безпрецедентний» формат святкування 24 серпня. За попередньою концепцією, на День незалежності в Києві мають влаштувати річковий військовий парад на Дніпрі, а також проліт повітряної колони над Хрещатиком. Концепція передбачає понад 4 000 учасників параду, зведений оркестр у тисячу музикантів, 250 одиниць озброєння, військової та спеціальної техніки. Планується продемонструвати новітні розробки, серед яких РСЗВ «Вільха», «Нептун», ОТРК «Гром» та інші нові й модернізовані зразки вітчизняного та закордонних оборонних комплексів. 

Читайте такожУ Львові обвалився дах будови. Під завалами загинув чоловік

РНБО – Зеленський. В Офісі президента заявляють, що президент Зеленський доручив секретарю РНБО Данілову почати підготовку засідання РНБО, що має відбутися 19 лютого на Банковій. Частину питань на ньому буде розглянуто в закритому режимі. В ОП наголошують, що загрози нацбезпеці держави вимагають жорстких рішень.

РФ – Білорусь. Президент РФ, країни-агресора, Путін заявив, що Москва «не кине Донбас, незважаючи ні на що». Учора у Бахмутському районі Донецької області внаслідок підриву на вибуховому пристрої загинули троє військовослужбовців Збройних сил.

Читайте такожМузей залишених секретів. Історія гуцулки, яку відвідували митці і політики

Самопроголошений президент Білорусі користується сімома великими резиденціями та володіє автопарком з елітними автомобілями, зокрема, в нього є ексклюзивна модель «Майбах». Також йому належить ексклюзивний літак Boeing 767-32K (ER), вартістю близько 100 мільйонів доларів.

День онкохворої дитини. 15 лютого в усьому світі відзначають Міжнародний день онкохворої дитини. Лише при самій згадці про цю недугу часом стає страшно і моторошно. Але дитячий рак – давно не вирок. Його можна вилікувати, якщо вчасно і правильно помітити хворобу.

Читайте також: У львівському храмі під побілкою знайшли давні розписи

Напередодні Міжнародного дня онкохворої дитини Тvoemisto.tv відвідало Західноукраїнський спеціалізований дитячий медичний центр, щоб дізнатися, як тут лікують рак та коли у Львові запрацює відділення трансплантації кісткового мозку.

Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!