«Будівельний переворот» у Львівській міськраді та смерть дівчинки від пневмонії в Городку. Головне за добу

9359 0
Усе, на що ви могли не звернути увагу або проспати.
Фото: Jason Abdilla for unsplash

Фото: Jason Abdilla for unsplash

Covid-19 – Головне. Від запалення легень у Городоцькій районній лікарні померла 11-річна дівчинка. Каретою швидкої медичної допомоги дитину уже везли із лікарні, що в Судовій Вишні до львівського ОХМАТДИТу, але її стан різко погіршився, то ж прийняли рішення вести у Городоцьку лікарню, де дівчинка й померла .Що саме стало причиною такого різкого погіршення стану, наразі не відомо. За словами керівниці Львівської обласної дитячої лікарні «ОХМАТДИТ» Бурди, вони лише знають, що дитина хворіла три дні.

Читайте також: «Я недопильнувала». Батьки онкохворих дітей часто звинувачують себе

В Івано-Франківській області спостерігається надзвичайно високий рівень захворюваності на коронавірус, у багатьох населених пунктах Прикарпаття заповненість ліжко-місць – понад 90%. При цьому в області 9 339 активних хворих, що більше, ніж у Києві.

Україна отримала необхідні документи від компанії Pfizer для реєстрації вакцини від коронавірусу і має намір провести всі дозвільні процедури найближчим часом.

Коронавірус – Львів – Україна. На Львівщині Covid-19 зафіксували у 115 осіб (123 – напередодні). Разом 74 586. Одужало – 66 372 (+ 162), померло – 2 204 (+ 10).

Читайте також: Ведення вагітності по-новому. Яких змін чекати львів'янкам уже за місяць

В Україні Covid-19 виявлено у 3 143 осіб (2 332 за попередню добу). Загальна кількість 1 276 618 пацієнтів. Одужало – 1 122 968 (+ 6 189), померло – 24 542 особи (+ 150).

Перелік антилідерів не змінився: Київ – 132 468 (+ 308), Одеська – 83 498 (+ 127), Харківська 80 584 (+ 131) та Львівська області – 74 586 (+ 115).

Найбільше підтверджених випадків за добу в Івано-Франківській (621) і Чернівецькій (343) областях, Києві (308), Вінницькій (210) та Закарпатській (204) областях.

Читайте такожВинники замело снігом. Яка ситуація із розчищенням вулиць у громадах, які приєдналися до Львова

Партнер Козловського чи виконком Садового. Депутати від фракції «Європейська Солідарність» у Львівській міській раді пропонують змінити спосіб, за яким у Львові видають містобудівні умови та обмеження (це важливий документ, який містить архітектурні вимоги до проєктування і будівництва). Ці повноваження нині має міськвиконком, утім депутати готують ухвалу, за якою хочуть передати їх головному архітектору міста (нині це Антон Коломєйцев), а процес, на їхній погляд, контролювати мала б депутатська комісія архітектури, містобудування та розвитку територій (де головою є партнер Григорія Козловського, депутат від «ЄС» Олексій Різник).

Плагіат ШкарлетаМіністр освіти і науки Шкарлет за допомогою адвоката вимагає видалити публікації, у яких науковці дослідили його роботи та його колишніх університетських колег на наявність плагіату. У зв’язку з цим вчені виступили із заявою, в якій стверджують про утиски свободи слова та хочуть звернути увагу керівництва держави на проблему академічної недоброчесності.

Читайте також: Львів'янка зламала ногу на нерозчищеній дорозі. Каже, що подаватиме до суду

Штрафи для водїів. Верховна Рада посилила відповідальність за водіння у стані алкогольного сп’яніння. Зокрема, відновлюється і збільшується відповідальність за керування авто напідпитку від 17 тисяч грн за перший випадок до 51 тис. грн з позбавленням водійських прав на 10 років за другий. За третій випадок – конфіскація авто.

Також посилюється кримінальна відповідальність за порушення ПДР, вчинене в стані алкогольного чи іншого сп’яніння, що спричинило тяжкі наслідки.

Читайте також: У садках Львова встановлюють камери спостереження та відмовляються від сторожів

За перевищення швидкості руху більш як на 50 км/год – штраф зростає з 510 до 1700 грн, за залишення місця ДТП – з 255 до 3400 грн з позбавленням права керування ТЗ на строк 1-2 роки або без такого.

Також збільшено штраф за керування або передачу керування ТЗ особою, яка не має права ним керувати, – з 510 до 3400 грн, а повторне протягом року – 40800 грн з позбавленням права керування ТЗ.

Читайте також: Якою була зима сто років тому. Атмосферні фото

Окрім того Верховна Рада прийняла закон, який передбачає, що посвідчення водія, свідоцтво про реєстрацію транспорту та автоцивілку в додатку «Дія» можна використовувати нарівні з паперовими.

Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!