Російські гроші у Львові та корупція в українському посольстві в Польщі. Головне за добу

1689 0
Усе, на що ви могли не звернути увагу або проспати.
Фото: Mathias Elle for unsplash

Фото: Mathias Elle for unsplash

Російські гроші у Львові. Tvoemisto.tv вирішило з’ясувати, кому нині належать найбільші львівські готелі. Для переліку обрали 20 з них, які розташовані в центральній частині міста та в які інвестовані чималі кошти.

Читайте також: Сніг та інші прикрості, або Як прожили перші кілька місяців мешканці Львівської ОТГ

З’ясувалося, що принаймні п’ять з них так чи інакше пов’язані з російським капіталом. Ще в частини з готелів не до кінця зрозуміла структура власності. Більша ж частина з них мають українські, в тому числі і львівські корені, однак засновниками виступають підприємства, які засновані на Кіпрі.

І тільки в одному готелі серед власників виявилися громадяни Європи. Як пояснив Tvoemisto.tv експерт готельного бізнесу Іван Лунь, інвестори з цих країн не інвестують в готельний бізнес в Україні, зокрема і у Львові, бо бояться нестабільної політичної ситуації в країні. Деталі – тут.

Читайте також: У Львові робот Da Vinci вперше прооперував дитину з патологією кишківника

Covid-19 – Головне. Від початку тижня в Україні вакцинували 5 тисяч людей, але міністр охорони здоров’я Степанов прогнозує цього тижня зростання до 10 тисяч на добу.

Згідно його наказу, можливі залишки вакцини від коронавірусу використовуватимуть для щеплення громадських діячів, аби популяризувати імунізацію.

Державна комісія з ТЕБ і НС вирішила встановити «червоний» рівень епідемічної небезпеки поширення Covid-19 на території Житомирської області. Це вже третя «червона» область в Україні, після Івано-Франківської та Чернівецької областей.

Читайте також: Туреччина продовжила вимогу ПЛР-тесту для в’їзду

Кожен в Україні може записатися на вакцинацію проти коронавірусу за допомогою порталу «Дія», однойменного застосунку, а також через контакт-центр Мінздоров’я. Міністерство цифрової трансформації пояснює, як це можна зробити у «Дії». Це, за їхніми підрахунками, займе близько двох хвилин, і є безкоштовним.

У музеях і театрах імовірність заразитися коронавірусом набагато нижча, ніж у супермаркетах, громадському транспорті та офісі. Про це йдеться в результатах дослідження, яке провели науковці Берлінського технічного університету.

Найбільше нових випадків за останню добу зареєстрували в Івано-Франківській (649), Чернівецькій (504) Вінницькій (453), Закарпатській (438) областях та Києві (463).

Читайте також: Кожне 15 немовля в Україні народжується передчасно. Які медпослуги для них є безоплатними

На Львівщині Covid-19 зафіксували у 349 осіб (315 – напередодні). Разом 79 582. В Україні коронавірус виявили у 5 336 осіб (4 285 за попередню добу). Загальна кількість 1 357 470 пацієнтів.

Пенсії – Ріст цін на квитки. Пенсії, обчислені залежно від зарплати та стажу, з 1 березня для 8 мільйонів українців зростуть на 11%, у середньому зростання становитиме 300 грн.

З березня-квітня ціни на залізничні пасажирські перевезення будуть підвищуватися на 2% на місяць.

ДТП Дубінського. О пів на 7 ранку 1 березня на автодорозі Київ-Чоп біля міста Стрий (Львівщина) зіштовхнулися два автомобілі – одним з них керував нардеп Олександр Дубінський. За попередніми даними, автомобіль Дубінського виїхав на зустрічну смугу. Там він зіштовхнувся з автомобілем, що рухався назустріч.

Читайте також: Нардепи і науковці з Львівщини пропонують заборонити російський проєкт «Бабиного Яру»

Корумповані дипломати. ДБР та СБУ під час обшуку в дипломатів, відкликаних Міністерством закордонних справ України через підозру в корупції, виявили цигарок на 1,5 млн гривень та 16 кг золота. За даними правоохоронців, водій Посольства України в Польщі та один із секретарів Представництва МЗС України перевозили товари підакцизної групи до ЄС, користуючись дипломатичним імунітетом та службовим транспортом.

США – Допомога Україні. Пентагон оголосив про новий пакет військової допомоги Україні на 125 млн доларів. Він включає два додаткові озброєні патрульні катери Mark IV, а також надання додаткових контр-артилерійських радарів та тактичного обладнання; постійну підтримку можливостей супутникових знімків та аналізу; та обладнання для забезпечення військової медичної допомоги та процедур бойової евакуації.

Вшановуємо медиків. Пандемія Covid-19 стала ще однією передовою в Україні. На неї вийшли медики. Tvoemisto.tv вшановує пам’ять померлих лікарів, медсестер і фельдшерів та хоче розповісти історію кожного з них.

Читайте також: На Львівщину повернулись лелеки

Цього разу розповідаємо про Ігоря Мартинюка – завідувача гепатитним відділенням Львівської обласної інфекційної лікарні. У медзакладі він пропрацював більше 30 років, 19 з яких очолював гепатитне відділення, а останні 8 місяців працював лише з хворими на коронавірусну інфекцію. Через ускладнення від Covid-19 Ігор Мартинюк помер 8 листопада торік у віці 56 років.

Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!