Дистанційне навчання від завтра та чудотворна ікона у Львові. Головне за добу

22564 0
Усе, на що ви могли не звернути увагу або проспати.
Фото: Kelly Sikkema for unsplash

Фото: Kelly Sikkema for unsplash

Бюджетна подорож. Якщо у Європі титул «вічного міста» отримав Рим, то в Африці такий справедливо належить Луксору – колишнім Фівам. Тут збереглися сотні давньоєгипетських пам’яток, створених 4-5 тисячоліть тому. Деякі з них пишнотою і розмахом перевершують усі відомі нам античні руїни. Наприклад, Карнакський храм у 40 разів більший за Колізей.

Читайте також: Всесвітня туристична організація назвала п’ять країн, повністю відкритих для подорожей

Tvoemisto.tv розповідає, як бюджетно і «непакетно» зануритись у життя стародавнього міста та доторкнутись до справжньої Африки.

Дистанційне навчання. Із вівторка, 16 березня, учні 5-11 класів у Львові переходять на дистанційне навчання. За словами міського голови Львова Садового, відповідне рішення запропонують на розгляд комісії з надзвичайних ситуацій нині. Вчителям пропонують використати цей день для організації цього процесу.

Covid-19 – Головне. За словами головного санітарного лікаря України Ляшка, права вибору вакцини від Covid-19 для тих, кому робитимуть щеплення, не буде. «Ні в Ізраїлі, ні в Британії не вакцинує одночасно препаратами Pfizer, Moderna та AstraZeneca – йому дають один продукт, він навчений працювати саме з ним, і у людей, які приходять у пункт щеплення в такій країні, немає вибору: який препарат отримав їхній сімейний лікар, таким він і вакцинує людей. Так і у нас буде», – заявив він.

Читайте такожЄвросоюз планує визнавати паспорти вакцинації лише для затверджених у ЄС вакцин

В Україні літнім людям, яким складно пересуватися, щеплення від Covid-19 робитимуть удома. Усе залежить від виду препарату. Наразі використовують десятидозні флакони CoviShield (від AstraZeneca). Проте надалі, коли Україна отримає Sinovac, то це дозволить робити щеплення точково, оскільки вона розфасована у шприци по одній дозі.

Лікарні Харкова переповнені хворими на Covid-19, ліжок із киснем майже не лишилося. Завідувач кафедри анестезіології та інтенсивної терапії в Харківській медичній академії післядипломної освіти Корсунов зазначив, що стає все більше тяжко хворих молодих людей.

Читайте такожГреція готується в травні відкрити туристичний сезон

Найбільше нових випадків за останню добу зареєстрували у Житомирській (778), Львівській (552), Київській (464), Дніпропетровській (439) та Вінницькій (426) областях.

На Львівщині Covid-19 зафіксували у 552 осіб (590 – напередодні). Разом 87 059. В Україні коронавірус виявили у 6 792 осіб (9 012 за попередню добу). Загальна кількість 1 467 548 пацієнтів.

Пенсійний вік для жінок. З квітня цього року в Україні збільшиться пенсійний вік для деяких жінок. Зокрема, пенсійний вік для жінок, які народилися після 1 квітня 1961-го буде підвищено до 60 років. Як повідомляє Пенсійний фонд, згідно з законом про підвищення пенсійного віку для жінок з 55 до 60 років, який ухвалили в 2011 році, кожен рік пенсійний вік для жінок підвищують на півроку – цього року відбудеться останній етап.

Читайте також: Хто дзвонить на швидку у Львові і скільки «коштує» виклик

Професійні прохачі. Із 2016 по 2020 рік з міського бюджету за поданням депутатів виділили матеріальної допомоги на загальну суму 53 млн 886 тис. грн. Для виплати такої допомоги депутати підготували 22 986 подань на 9 608 мешканців Львова. Як повідомив депутат ЛМР та начальник управління «Секретеріат ради» Лукашевський, попри назву «одноразова», цей вид допомоги за роки існування еволюціонував і давно мутував у багаторазову. «У місті з’явилася категорія професійних прохачів, які записуються на прийом чи не до усіх депутатів, яких у Львові – 64. Наприклад, є шестеро мешканців, які за цей період отримували одноразову допомогу понад 100 разів, і «рекордсмен» – 176 подань на загальну суму 306 350 грн», – каже він.

Байден – Зеленський. Американське видання The Washington Post вважає, що адміністрація нового президента США Джо Байдена відкладає його телефонну розмову з Володимиром Зеленським, очікуючи від президента України більших зусиль у боротьбі з корупцією, низки реформ і підтримки кримінальних звинувачень проти олігарха Коломойського.

Читайте також: Рух громадського транспорту у Львові знову можна відстежувати онлайн

Чудотворна ікона. У львівському храмі Віри, Надії, Любові та їх матері Софії, що знаходиться на одноіменній вулиці, виставили чудотворну ікону Розп’яття Спасителя, яка коронована Папою Франциском.

Всі бажаючі віряни зможуть помолитися біля чудотворної ікони щоденно з 8 ранку до 8 вечора упродовж тижня – до 21 березня 2021 року.

Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!