«Закриття» Львова через Covid та стадіон імені Бандери. Головне за добу

2733 0
Усе, на що ви могли не звернути увагу або проспати.
Фото: Juan C Montes de Oca for unsplash

Фото: Juan C Montes de Oca for unsplash

РІк локдауну. У середині березня 2020, в Україні ввели перший локдаун через пандемію коронавірусу. Порожні львівські вулиці та зачинені магазини знову можуть стати реальністю, адже в Україні кілька областей, включно зі Львівською, наближаються до «червоної зони».

Tvoemisto.tv відповідає на найпоширеніші запитання, пов’язані із карантином і можливим локдауном. Більше – тут. 

Читайте також: Які обмеження можуть ввести на Львівщині через загострення Covid-19

Covid-19 – Львів. Львівська обласна інфекційна лікарня та Центр легеневого здоров'я заповнені хворими з коронавірусом та підозрою на нього уже на 94%. «Навантаження різко росте. 60% пацієнтів – це молоді люди, без жодних супутніх захворювань», – заявив заступник голови Львівської ОДА Іван Собко.

У львівській дитячій лікарні ОХМАТДИТ кисневозалежними є відразу троє дітей – двоє 17-річних та одна 10-річна дитина, яка підключена до апарату ШВЛ. За словами директорки лікарні«вірус серйозний, проходить мутація, змінюються клінічні прояви».

Резерву ліжкомісць у Львові, які сьогодні вільні для прийому хворих із коронавірусом, за нинішньої динаміки захворюваності вистачить лише на два тижні. За словами міського голови Львова Андрія Садового, міська комісія ТЕБ і НС ухвалила рішення про облаштування 366 ліжок у 5-ти локаціях. «У сьогоднішній ситуації ми стоїмо взагалі перед питанням, щоб закрити місто. І кафе, і ресторани – усього, якщо динаміка не буде сповільнюватися»,  заявив він.

Читайте також: Львовом їздять машини та нагадують мешканцям про карантин. Відео

Найбільше нових випадків за добу зареєстрували у Києві (1 121), Львівській (884), Одеській (883), Вінницькій (750) та Харківській (750) областях.

На Львівщині Covid-19 зафіксували у 884 осіб (1 065 – напередодні). Разом 89 008. В Україні коронавірус виявили у 11 833 осіб (9 642 за попередню добу). Загальна кількість 1 489 023 пацієнтів.

Вакцинація. Із 4 тисяч медичних працівників, які працюють у ковідних лікарнях Львівської області, першу дозу вакцини отримали 2 300 осіб. Це в середньому становить лише 60% працівників медустанов.

Читайте також: У 8 лікарні Львова запрацювало відділення комп’ютерної томографії

Кількох українських релігійних лідерів щепили проти Covid-19 залишковими дозами вакцини AstraZeneca (Covishield). Серед них – глава УГКЦ Блаженніший Святослав. Відповідаючи на запитання про те, чи він не мав сумніву перед вакцинуванням, Блаженніший Святослав сказав: «Віруюча людина має право на сумнів, тоді вона має причину пізнавати правду і шукати Істину».

Швеція, Словенія, Латвія доєдналися до Німеччини, Франції та Італії, які раніше припинили  щеплення вакциною AstraZeneca після того, як стало відомо про можливі серйозні побічні ефекти. Разом з тим, прем’єр Британії Джонсон заявив, що вакцина AstraZeneca безпечна, і що уряд дуже впевнено використовує її. Також щеплювати нею продовжують Польща та Канада.

Читайте також: Що виконком дозволив побудувати незабаром у Львові і кому саме

Нові вакцини проти Covid-19, зокрема, ті, для яких не потрібні голки і які можна зберігати при кімнатній температурі, можуть бути готові до використання в кінці 2021 або 2022 року. Про це повідомила провідна вчена ВООЗ Сумія Свамінатан, пише Bloomberg.

Санкції проти Коломойського. У Раді нацбезпеки і оборони України заявили, що розглянуть санкції щодо олігарха та колишнього чиновника Коломойського «у разі надходження пропозицій». І додали, що, згідно зі статтею 5 ЗУ «Про санкції», РНБО розглядає питання щодо застосування санкцій виключно на підставі пропозицій Верховної Ради, президента, Кабміну, НБУ, СБУ.

Читайте також: Брат Тараса Козака виставив на продаж 5 гектарів землі в Брюховичах

(Не) дитячі стосунки. Поліція відкрила кримінальне провадження щодо публікацій в соцмережах світлин 8-річної української моделі з 13-річним блогером з РФ за «розповсюдження порнографії». Матір дівчинки викликали на допит.

Стадіон імені Бандери. Депутати Львівської облради ініціювали звернення до Кабінету міністрів та Міністерства молоді та спорту про присвоєння стадіону «Арена Львів» імені Степана Бандери. Рішення має підтримати облрада, а остаточно прийняти Кабмін.

Читайте також: На будівництво платної дороги на Львівщині незабаром оголосять конкурс

Матчі відбіркового турніру до ЧС-2022 з командами Фінляндії та Казахстану пройдуть у Києві на НСК «Олімпійський». Таке рішення затвердили на Виконавчому комітеті Української асоціації футболу. Причиною цьому стало погіршення епідемілогічної ситуації у Львові та можливе введення в регіоні «червоної зони».

Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!