За скільки родині Козловського віддали два ринки та історії львів'ян, які вакцинувалися. Головне за добу

1783 0
Усе, на що ви могли не звернути увагу або проспати.
Фото: Mat Napo for unsplash

Фото: Mat Napo for unsplash

Історії львів’ян, які вакцинувалися. В Україні розпочався другий етап вакцинації від коронавірусу препаратом Covishield від AstraZeneca. На першому щеплення отримали медики, які працюють із Covid-пацієнтами, а також військовослужбовці на фронті. Зараз вакцинують інших медиків, зокрема, сімейних лікарів, людей, старших за 80 років та соціальних працівників.

Тvoemisto.tv поспілкувалось із львів’янами, які отримали першу дозу вакцини Covishield від коронавірусу, а також дізналось, хто і як у Львові та в Україні збирає та аналізує інформацію про вакцинованих і що з нею стається потім. Більше – тут.

Читайте також: Залізнична лікарня готова приймати хворих львів'ян із Covid-19, але їм бракує концентраторів

Найбільше нових випадків за останню добу зареєстрували в Одеській (1 545), Дніпропетровській (1 358), Львівській (1 304), Харківській (1 204) областях та м. Київ (1 164).

На Львівщині Covid-19 зафіксували у 1 304 осіб (1 032 – напередодні). Разом 98 744. В Україні коронавірус виявили у 18 132 осіб (16 669 за попередню добу). Загальна кількість 1 614 707 пацієнтів.

Вакцинація. Станом на 25 березня, в Україні зафіксували 587 легких випадків побічних реакцій на препарат Covishield (AstraZeneca) на 155 587 вакцинованих проти Covid-19. Передусім йдеться про головний біль, тимчасове підвищення температури, втому, повідомив заступник міністра охорони здоров’я Іващенко.

Читайте також: Санаторії у Східниці і Трускавці запровадили програму оздоровлення після Covid-19

В Україну прибула перша партія вакцин CoronaVac виробництва китайської компанії Sinovac Biotech. У ній – 200 тисяч доз вакцини. Тепер вона проходить десятиденний лабораторний контроль – до цього часу її використання заборонене. Загалом наша країна замовила 1,9 млн доз препарату.

«Червоні» зони. Міністерство охорони здоров’я внесло Миколаївську і Черкаську області до переліку «червоних» зон, де епідемія коронавірусу поширилась найбільше в Україні. Тепер у цьому списку 11 регіонів. Зокрема, Київ; Київська; Житомирська; Закарпатська; Івано-Франківська; Львівська; Миколаївська; Одеська; Сумська; Черкаська та Чернівецька області.

Читайте також: Депутат Львівської міськради вимагає усунути від виконання обов'язків Андрія Білого

Бюджет розвитку – Мирова з Козловським. Депутати Львівської міськради ухвалили бюджет розвитку на 2021 рік у сфері ЖКГ у розмірі 1 мільярда 609 млн 398 тис грн. Загальний бюджет розвитку становить 3 млр 797 млн грн. Як заявив у коментарі Тvoemisto.tv керівник фракції «Європейської солідарності» Петро Адамик, від бюджету розвитку залишилась тільки назва. Велика його частина піде на виконання робіт, які місто розпочало ще у 2021. Водночас керівниця фракції «Самопоміч» Вікторія Довжик повідомила, що досі певні частини бюджету ще не затверджені і їх будуть дорозглядати.

Читайте також: Хто з депутатів підтримав мирову угоду про викуп двох ринків у Львові

Львівська міськрада укладе мирову угоду із ТзОВ «Дари Львівщини» про визнання права власності на два ринки – «Винниківський» та «Підзамче». Власницею ТзОВ «Дари Львівщини» є Софія Максимець, донька львівського бізнесмена Григорія Козловського. Під час розгляду проєкту рішення внесли зміни. Зокрема, вартість компенсації за ринки, яка у попередньому варіанті становила 18 млн грн, змінилася. Тепер ціна буде визначена суб’єктом оціночної діяльності із врахуванням висновку вартості, який затвердить управління комунальної власності.

Обшуки у Медведчука. СБУ провела обшуки в офісах всеукраїнського громадського руху «Український вибір-Право народу», лідером якої є Медведчук. За даними джерел у правоохоронних органах, під час окупації Криму центральний офіс у Києві координував дії осередків, представники яких активно пропагували входження півострову до складу РФ

Читайте також: Мерія обіцяє завершити будівництво школи у Брюховичах, яку будують уже 5 років

Родини українських політиків Медведчука та Козака у перші дні окупації кримського півострова за безцінь отримали під контроль частину крупного нафтового бізнесу у РФ.

Ціна на газ. Газопостачальна компанія «Нафтогаз України» у квітні збереже ціну природного газу для населення на поточному рівні 6,86 грн/ кубометр, ціна газу у рамках постачальника «останньої надії» на квітень також збережеться на березневому рівні 6,99 грн/кубометр.

Пам’ятник блаженному Омеляну Ковчу. У польському Любліні відкрили пам’ятник українському греко-католицькому священнику, блаженному Омеляну Ковчу, який допомагав євреям, українцям і полякам та загинув у концтаборі Майданек. З трьох сторін пам’ятника, польською, українською та єврейською мовами вигравіювано фрагмент листа, який отець Ковч написав своїй родині, перебуваючи у концтаборі, з проханням не докладати жодних зусиль для його звільнення.

Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!