Як працюватимуть у Львові транспорт і дитсадочки та чи запустять у нас міську електричку. Головне за добу

12997 0
Усе, на що ви могли не звернути увагу або проспати.
Фото: Kelly Sikkema for unsplash

Фото: Kelly Sikkema for unsplash

Чи працюватимуть транспорт і дитсадочки? Учора відбулося засідання міського штабу з протидії коронавірусу. Оскільки динаміка поширення хвороби зростає, то в місті напрацьовують рішення стосовно того, як будуть працювати громадський транспорт, дитячі садки тощо. До кінця дня у міській раді мали розглянути ці питання, а нині, 30 березня, винести їх на засідання комісії ТЕБ і НС. Рішення комісії про те, чи закриють дитячі садки та чи обмежать роботу громадського транспорту, будуть відомі близько обіду.

Читайте також: На Львівщині готуються до третього етапу вакцинації від Covid-19. Хто може записатися

З 1 300 ліжок, які в міських лікарнях є для пацієнтів з Covid-19, станом на учора зайнято 1 000. Відтак, розглядають можливість збільшення резерву. Зараз стоїть завдання мати 2 000 таких ліжкомісць, про це зазначив міський голова Львова Садовий.

Львівську міську дитячу клінічну лікарню, що на вулиці Пилипа Орлика планують зарезервувати, як об’єкт, де лікуватимуть хворих на коронавірус дітей. Зараз дітей зі Львова та області, які хворі на Covid-19, лікують лише у дитячій лікарні ОХМАТДИТ.

Читайте також: Лікарі розповіли, як почуває себе 17-річна пацієнтка ОХМАТДИТу, що мала 90% ураження легень

Шлях вакцини. В Україні триває вакцинація від Covid-19. Щеплення препаратом AstraZeneca (CoviShield) роблять лікарям, які працюють з хворими на Covid-19, людям, старшим за 80 років, медичним та соціальним працівникам, служителям Церкви. Зараз проводять підготовку до третього етапу вакцинації.

Тvoemisto.tv дізналося, яким є шлях вакцини Covishield у Львові від моменту, коли вона потрапляє на склад, аж до введення пацієнтам. Більше – тут.

Найбільше нових випадків за останню добу зареєстрували в Києві (1 422), Львівській (961), Київській (934), Харківській (762) та Одеській (721) областях.

Читайте також: Спалах коронавірусу в АТП-1 у Львові. Водіїв планують вакцинувати

На Львівщині Covid-19 зафіксували у 961 осіб (820 – напередодні). Разом 102 837. В Україні коронавірус виявили у 10 533 осіб (8 346 за попередню добу). Загальна кількість 1 662 942 пацієнтів.

Covid-19 – Головне. Людина, яка перехворіла на коронавірус і має антитіла, не лише може, а й потребує щеплення проти Covid-19. Як повідомила Тvoemisto.tv керівниця управління охорони здоров’я ЛМР Леся Кобецька, за останніми дослідженнями, вакцина від коронавірусу захищає від повторного зараження та важких форм вірусу. 

Читайте також: Міськрада видала майже гектар землі ексдепутатам під будівництво житла у Львові

Польща з 30 березня запроваджує обов’язковий карантин для тих, хто прибуває з країн шенгенської зони. Як заявив заступник міністра інфраструктури Польщі Мартін Горала, карантину можна буде уникнути тільки за наявності негативного тесту на коронавірус, не старшого за 48 годин до в’їзду. Для тих, хто прибуває до Польщі з країн, які не входять до шенгенської зони, карантин буде обов’язковим без винятків.

Міська електричка у Львові. Львів може долучитись до масштабного проєкту з будівництва оновленої системи приміської електрички – City Express, їх запуск готують у Києві, Дніпрі та Харкові. Про те, як це можливо реалізувати, під час дискусії на Тvoemisto.tv розповів міністр інфраструктури України Владислав Криклій.

Читайте такожНайближчі два роки аеропорт «Львів» не планують віддавати в концесію

Разом з тим, за словами архітектора ЛКП «Інститут просторового розвитку» Ростислава Білинського, ускладнити запуск міської електрички у Львові може збільшення вантажних залізничних перевезень, оскільки через місто підуть транспортні потоки з Китаю. Сусідні з Україною держави уже будують на кордоні великі логістичні центри для перезавантаження товарів.

Фактчекінг звернення. З ініціативи фракції партії «Голос» Львівська міськрада підтримала звернення до міського голови Львова Андрія Садового та голови Управління СБУ у Львівській області Івана Осипчука з вимогою усунути від виконання обов’язків начальника управління безпеки міста Андрія Білого і притягнути його до кримінальної відповідальності. Звернення підписали також кілька громадських та ветеранських організацій.

Читайте також: Concorde Capital придбав ліцензію на видобуток газу у Львівській області

Tvoemisto.tv перевірило деякі твердження зі звернення і дійшло висновку, що вони недостатні та не є підкріплені доказами. Натомість увагу депутатам треба було звернути зовсім на інше. Деталі.

Довибори в Раду. В окрузі № 87 в Івано-Франківській області на першому місці тримається Вірастюк з 32,15% голосів виборців, на другому – Кошулинський – 29,63%. Різниця між ними у понад 600 голосів. У бізнесмена Шевченка зараз 27,42%. Станом на вечір понеділка підрахували вже 51,28% бюлетенів

Читайте також: Повну колекцію музею Лувр тепер можна переглядати онлайн

Прогулятися Митрополичими садами. У Львові відновлюють екскурсії Митрополичими садами. Зокрема, піднятися на Святоюрську гору та прогулятися садами пропонують усім охочим. Це можна зробити щодня з 11:00 по 17:00. Тривалість прогулянки 40 хвилин. Благодійний внесок становить 40 грн з однієї людини.

Гарного Вам дня!

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!