Скільки триватиме третя хвиля Covid та які пам'ятки архітектури у Львові захистять законом. Головне за добу

1678 0
Усе, на що ви могли не звернути увагу або проспати.
Фото: Charles Etoroma for unsplash

Фото: Charles Etoroma for unsplash

Дискусія «Твого міста». Медіа-хаб «Твоє місто» провів публічну дискусію на тему «Як Укрзалізниця може допомогти вирішити транспортні проблеми Львова», під час якої учасники обговорили можливості для розвитку міської транспортної інфраструктури і можливі шляхи покращення транспортного сполучення. Зокрема говорили про те, чи можна у Львові успішно реалізувати проєкт міської електрички та що для цього потрібно. Виклад дискусії – тут.

Covid-19 – Головне. Міністерство охорони здоров’я очікує ще підвищення рівня захворюваності на коронавірус та госпіталізації протягом найближчого тижня чи двох.

Читайте також: Україна отримала підтвердження про постачання мільйона вакцин Pfizer

Міністр охорони здоров’я Степанов повідомив, що протягом квітня-травня Україна має отримати 4,9 млн доз вакцин в рамках підписаних угод. «Крім того, потенційно у нас ще є щонайменше 1,5 млн доз вакцин, які ми повинні отримати. Це наші домовленості з Європейським союзом», – повідомив він.

Найбільше нових випадків за останню добу зареєстрували в Київі (1 150), Одеській (1 305), Хмельницькій (1 142), Львівській (1 141) та Житомирській (1 037) областях.

На Львівщині Covid-19 зафіксували у 1 141 осіб (961 – напередодні). Разом 104 811. В Україні коронавірус виявили у 17 569 осіб (11 226 за попередню добу). Загальна кількість 1 691 737 пацієнтів.

Читайте також: Центр екстреної допомоги у Львові замовив «швидкі» на майже 100 млн грн

Вакцинація. Німеччина з 31 березня на національному рівні призупинила використання вакцини від коронавірусу Oxford/AstraZeneca для людей віком до 60 років. Інститут Пауля Ерліха зареєстрував 31 випадок формування тромбів у мозку пацієнтів, які перед тим були вакциновані. 

У столичному регіоні Франції виявили штам коронавірусу з новими змінами, які можуть зробити його більш заразним і зменшити чутливість до вакцин. Штам умовно назвали Андрі-Мондор, за назвою лікарні, де його зафіксували вперше.

Читайте такожУ Львові планують розширити частину вулиці Стрийської, добудувавши третю смугу

Читайте також: Другу частину вулиці Степана Бандери відкриють у липні

Зеленський – «Слуга народу». Президент Зеленський запропонував впродовж найближчих двох років перемістити центральні органи виконавчої влади з Києва до регіонів (обласних центрів чи центрів територіальних громад), для підвищення благоустрою в регіонах. Як заявив міністр Кабінету Міністрів Немчінов, органи виконавчої влади не планують переміщати в регіони, там хочуть створити нові відомства.

Нардепка «Слуги народу» Анна Колісник, яку підловили на листуванні, розповіла, що не збирається покидати країну назовсім, а просто хоче відпочити за кордоном на травневі свята. Знімок її листування зробили 30 березня, коли у Раді виступав головнокомандувач ЗСУ Руслан Хомчак, який розповів, що РФ стягує війська до кордону з Україною. Колісник написала, що «потрібно валити із цієї країни»

Читайте такожПапір, пшениця, олія та вироби з металу. Україна суттєво обмежила імпорт з РФ

Радник Садового стане заступником Козицького. КМУ на своєму засіданні погодив призначення нового заступника голови Львівської ОДА. Ним стане – Олександр Кулепін. Раніше Кулепін працював радником міського голови апарату виконавчого комітету Львівської міськради.

Медведчук – РФ. Грошові активи лідера ОПЗЖ та кума Путіна Медведчука у 2020 році зросли вдвічі у порівнянні із 2019 роком, а більшість заощаджень він зберігає у російських рублях у білоруському банку. За їх підрахунками, з урахуванням актуального курсу валют у відповідні періоди, у 2019 році активи родини Медведчука складали 7 017 878 євро, а вже у 2020 році – 14 420 848 євро.

Читайте також: У «Шевченківському гаю» знімають фільм про гучну акцію ОУН. Фоторепортаж

Трагічна смерть. 19-річному мешканцю Житомирської області за вбивство студентки з Дніпропетровщини загрожує до 15-ти років позбавлення волі. Як пояснив затриманий поліції, він приревнував дівчину, а далі йому важко пояснити, чому він так вчинив. Хлопець знав, що біля дверей є камера, тож тікав через вікно.

Збереження Львова. У Львові завершили реставрацію фасаду будинку на вул. Івана Франка,43, зокрема скульптур атланта та каріатиди, які служать консолями. Автором скульптур є львівський скульптор Броніслава Солтис. Він виконав їх в останні роки XIX ст.

Читайте також«Місто-сад». Як у Львові хочуть оновити парк біля психіатричної лікарні. Фото, Відео

Документи на 11 пам'яток архітектури на Львівщині відправили до Міністерства культури України для внесення їх у державний реєстр пам’яток. Серед пам’яток архітектури є також вілла Стеткевича, яку хочуть знести під багатоповерхову забудову.

Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!