Україна перша в Європі за кількістю ковідних хворих та Львів відмовився від МАЗів. Головне за добу

30543 0
Усе, на що ви могли не звернути увагу або проспати.
Фото: S&B Vonlanthen for unsplash

Фото: S&B Vonlanthen for unsplash

Covid-19 – Головне. Кількість ліжок із киснем для пацієнтів, які мають підтверджений діагноз «коронавірусна інфекція», в Україні досягла межі. Кількість хворих і летальних випадків в Україні продовжує зростати, а статистика, за словами міністра охорони здоров’я Степанова, «досить сумна». Так, минулого тижня від Covid-19 померли 2 455 пацієнтів, що на 400 більше, ніж тижнем раніше. 

Читайте також: У Львові та області планують відкрити нові станції та пункти центру екстреної допомоги

Як повідомив директор департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Орест Чемерис, область перебуває на високих показниках захворюваності. Про стабілізацію ще говорити рано. Локдаун все ж позитивно вплинув на кількість хворих. Якщо ще два тижні тому у стаціонари потрапляло до 700 людей за тиждень, то зараз 300 осіб.

17-річну пацієнтку Львівської обласної дитячої клінічної лікарні ОХМАТДИТ, що мала 90% ураження легень, відключили від апарату ШВЛ. Нині її стан є стабільним, а за кілька днів її планують перевести з реанімації до звичайного відділення.

За минулу добу у світі діагностували понад 575 тисяч нових випадків захворювання на коронавірус. Найбільше хворих виявили в Індії, Бразилії, США. Україна займає 1 місце в Європі та 7 місце у світі.

Читайте також: Львів’янам показали додаткове Covid-відділення, яке відкрили на базі 8 лікарні. Фото, Відео

Найбільше нових випадків за останню добу зареєстрували в у Києві (1 417), Одеській (1 236), Київській (1 092), Львівській (1 085) та Харківській (1 017) областях.

На Львівщині Covid-19 зафіксували у 1 085 осіб (1 105 – напередодні). Разом 112 193. В Україні коронавірус виявили у 15 415 осіб (13 276 за попередню добу). Загальна кількість 1 784 579 пацієнтів.

Україна укладе контракт на постачання 15 млн доз вакцини проти коронавірусу. Перша партія складатиме 10 млн доз. За даними МОЗ, окрім цього, у контрактах, які вже уклала Україна, є 22 млн доз вакцини, а саме: 8 млн з ініціативи COVAX і 14 млн прямих контрактів.

Високопоставлений представник Агентства з лікарських засобів ЄС (EMA) заявив про зв’язок між вакцинацією препаратом Astrazeneca і виникненням тромбів у окремих вакцинованих людей.

Читайте також: Які рейси відкриють у львівському аеропорту найближчим часом. Перелік

Одіозний Окружний суд. Окружний адміністративний суд Києва скасував розпорядження уряду, яким село Малехів, що поблизу Львова, увійшло до Львівської ОТГ. Позов подала Малехівська сільська рада. Тепер його будуть оскаржувати в апеляційній інстанції.

Детективи НАБУ затримали брата скандального голови Окружного адміністративного суду Києва Павла Вовка Юрія Зонтова при спробі взяти 100 тисяч доларів хабаря. 

Без автобусів. У тендері на купівлю 100 нових автобусів за кошти Європейського інвестиційного банку перемагає білоруська компанія. Такий висновок експертів банку, однак міський голова Львова Садовий заявив про те, що місто відмовляється від того, аби купувати білоруські МАЗи і буде оголошувати новий тендер.

Читайте також: Львівські ЛОРи успішно прооперували двох хлопців із папіломами гортані

США – РФ. США звернулися до РФ з вимогою пояснити нарощування військової присутності біля кордону з Україною. «Ми стурбовані недавньою ескалацією російської агресії на сході України, включаючи достовірні повідомлення, які надходять про переміщення російських військ на кордонах України та окупованому Криму», – заявив речник Державного департаменту США Нед Прайс.

Масштабні військові навчання під керівництвом США та НАТО DefenderEurope21 (захисник Європи) проходять по всій Європі; вони триватимуть до червня. У навчаннях будуть задіяні понад 28 000 військових з 26 країн.

Читайте також: На директорку одного з ліцеїв на Львівщині склали протокол через цькування учнів

Війська РФ почали контрольну перевірку за зимовий період навчання, у квітні планують провести понад 4 тисячі навчань. Навчання проходять на території всіх військових округів.

Рейтинг Forbes. Журнал Forbes опублікував оновлений рейтинг найбагатших людей світу 2021, лідирує – засновник Amazon Джефф Безос зі статками у 177 млрд доларів. Другий – гендиректор компаній Tesla та SpaceX Ілон Маск – 151 млрд дол. Замикає топ-3 глава групи компаній Louis Vuitton Moët Hennessy (LVMH) Бернар Арно з 150 млрд дол. 

Найвищий серед українців у списку – Ахметов (327 місце, 7,6 млрд дол), Далі йде – Пінчук (1249 місце, 2,5 млрд дол.), Жеваго (1362, 2,3 млрд дол). За ними – Коломойський (1750 місце, 1,8 млрд дол), Боголюбов (1,7 млрд дол, 1833) та Порошенко (1931, 1,7 млрд дол).

Читайте також: «Українська російська» – це приманка для «русского міра»

Вулиця Ступки у Львові. Колектив Національного академічного українського драматичного театру імені Марії Заньковецької у Львові звернувся до Львівської міськради із проханням назвати одну із вулиць Львова на честь Богдана Ступки. Як розповіли Тvoemisto.tv у театрі, колектив пропонує переназвати вулицю Технічну, що у центрі міста.

Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!