Де у Львові облаштують центр вакцинації та як проводять сповідь у час карантину. Головне за добу

2176 0
Усе, на що ви могли не звернути увагу або проспати.
Фото: Mikhail Tyrsyna for unsplash

Фото: Mikhail Tyrsyna for unsplash

Сповідь під час карантину. Покаятись у гріхах та приступити до Таїнства сповіді напередодні Великодня є важливим для багатьох християн. Проте у час карантину багато людей задумуються, чи варто йти до церкви, а тим паче – приступати до сповіді, чи все ж можна це «відтермінувати». Львівські священники кажуть, що храми для вірян завжди відкриті, а Свята сповідь відбувається з дотриманням всіх карантинних норм.

Тvoemisto.tv дізналося, як відбувається сповідь в час карантину, яких правил мають дотримуватись віряни і священники та чи можна сповідатися онлайн. Більше – тут.

Читайте також: Чи впливає група крові на ризик зараження та перебіг Covid-19. Дослідження

Вакцинація – Головне. Орієнтовно в червні-липні цього року Мінздоров’я планує розгорнути вакцинальні центри в містах-мільйонниках – Києві, Харкові, Львові та Одесі. Такі центри планують відкривати на базі великих інфраструктурних об’єктів – виставкових центрів чи стадіонів, куди люди, за попереднім записом, зможуть прийти і зробили вакцинацію. До кінця року в Україні потрібно провести 47 мільйонів щеплень проти Covid-19.

Уже нині має розпочатися розвезення препарату CoronaVac. «Медичні закупівлі України» 10 квітня прийняли на склади 200 тисяч флаконів цієї вакцини. 117 тисяч доз вакцини Pfizer, яку Україна чекає приблизно 14-15 квітня, розподілять між:

  • громадянами у будинках для людей похилого віку;
  • працівниками Державної служби надзвичайних ситуацій і Державної прикордонної служби.

Читайте такожВдруге за добу. У львівську лікарню гелікоптером з Бродів доправили постраждалого у ДТП

215 тисяч доз вакцини Coronavac, яку вже привезли в Україну, розподілять між такими категоріями людей:

  • з інвалідністю та тими, хто за ними доглядає;
  • які працюватимуть на ЗНО-2021;
  • олімпійцями та паралімпійцями, які представлятимуть Україну на іграх 2021 року;
  • поліцейськими.

Читайте також: Хто може отримати держдопомогу у 8 тисяч грн. Кабмін оголосив повний перелік

Найбільше нових випадків за останню добу зареєстрували у Дніпропетровській (1 112), Харківській (595), Львівській (590), Києві (537) та Київській (477) областях.

На Львівщині Covid-19 зафіксували у 590 осіб (720 – напередодні). Разом 117 739. В Україні коронавірус виявили у 7 856 осіб (12 112 за попередню добу). Загальна кількість 1 861 105 пацієнтів.

У Польщі вакцини від коронавірусу на практиці показали ефективність у 99% випадків – після вакцинації понад п’яти з половиною мільйонів осіб. В країні схвалені до використання вакцини компаній Moderna, Oxford/AstraZeneca та Pfizer/BioNTech.

За попередніми даними фахівців Тель-Авівського університету, південноафриканський штам коронавірусу B.1.351 може «обходити» вакцину від Pfizer/BioNTech.

Голова Китайського центру з контролю і профілактики захворювань Гао Фу визнав, що ефективність китайських вакцин проти коронавірусу нижче необхідної, тому, можливо, їх доведеться комбінувати для підвищення ефекту.

Читайте також: Для абітурієнтів, які складатимуть ЗНО, зробили відеороз'яснення. Де дивитись

Передали в приватну власність. Львівська міська рада звернулася до уряду України з вимогою врегулювати ситуацію із ділянкою, передбаченою для будівництва вулиці Вернадського. За словами заступника міського голови з містобудування Зубача, місто уже неодноразово зверталося і в обласне управління Держгеокадастру з проханням не передавати землю у приватну власність. «Щойно ми побачили на кадастровій карті, що ця ділянка сформована і її можуть віддати третій особі, департамент містобудування Львівської міськради відразу звернувся в обласне управління Держгеокадастру», – додав Зубач.

Читайте також: У садках Львова планують відкрити групи ще для 700 дітей

Не паліть траву. За добу горіння сухої трави зафіксували у всіх районах Львівської області. Вогнеборці гасили понад сотню пожеж сухої трави. Мешканців закликають не розпалювати багаття в лісі і не дозволяти дітям підпалювати суху траву. У квітні 2020 нардепи посилили відповідальність за забруднення атмосферного повітря та знищення або пошкодження об’єктів рослинного світу. Штрафи зросли до 3 060-5 100 грн – для громадян та 15 300-20 400 грн – для посадовців.

Знову похолодання. У Ботанічному саду Львівського національного університету ім. Івана Франка, що за адресами вул. Черемшини, 44 та вул. Кирила і Мефодія, 4 розпустились первоцвіти. Ці квіти не бояться морозу і здатні витримувати температуру навіть до мінус 10 градусів.

Читайте також: Онлайн-курси під час карантину. Мінкульт запустив освітню платформу для вивчення української

А на Львівщину знову насувається похолодання. Синоптики з середи, 14 квітня, прогнозують дощ, подекуди з мокрим снігом. Як повідомляють у Укргідрометцентрі, ще нині та у вівторок протримається тепла і сонячна погода. Водночас із середи, 14 квітня, удень стовпчик термометра показуватиме максимум 6 градусів тепла.

Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!